Habkönnyû almás sütemény

2014-05-07

sponsored links




Almához kerestem receptet. Meg is találtam Citromhab oldalán. Nagyon- nagyon finom!!


Hozzávalók:


A tésztához:
  • 50 dkg. finomliszt
  • 20 dkg. cukor
  • 25 dkg. margarin
  • egy csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs. sütõpor
  • reszelt citromhéj
  • 3-4 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 3 dkg. margarin
  • 1,5 kg. alma
  • 10 dkg. cukor
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 tojás fehérje.


Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hûtõbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besûrítjük.
Langyosra hûtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységûre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hûtõben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelõvel a töltelék tetejére reszeljük.

200 C fokra elõmelegített sütõben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. 


A tepsi mérete: 24x36 cm-es.







Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/05/hab...

sponsored links

Keres?s