Habcs?klap desszertekhez

2014-07-20

sponsored links

Fagyik, poh?rkr?mek, s?tem?nyek d?sz?t?s?hez j?l j?het egy ilyen elrakt?rozott, gazdag habcs?kalap, amihez nem kell m?s, mint amib?l ?gyis pakolgatunk egy-egy kisebb adagot a konyhapolcon vagy a m?lyh?t?ben.

A megs?lt lapot ?les k?ssel darabokra v?gjuk, a morzs?kat h?siesen elt?ntetj?k, a nagyobb darabokat t?lal?sig ?vegbe, dobozba z?rjuk (am?g el nem morzs?l?dnak, akkor ugye a morzs?kat h?siesen elt?ntetj?k, az ?let sz?p. :P ).

Hozz?val?k:
2 toj?sfeh?rje
1 ev?kan?l kem?ny?t?
15 dkg porcukor
1 ev?kan?l holland kaka?por
1 -1 mar?k di?, csokol?d? ?s mandulaszelet

A toj?sfeh?rj?t kem?ny habb? verj?k, majd apr?nk?nt hozz?adjuk a porcukrot, a kem?ny?t?t ?s a kaka?port. Ha sz?ks?ges, nyugodtan csin?ljuk ?gy, hogy k?zben az ed?nyt alulr?l meleg?tj?k, kisl?ng felett tartva, hogy gyorsabban olvadjon fel benne a belesz?rt cukor. Egy s?t?pap?rral b?lelt tepsin elter?tj?k a massz?t ?s megsz?rjuk csokol?d?val, di?val, mandul?val.  ?gy percek alatt k?sz a dolog, egyetlen ed?nyt kell elmosogatni, nem kell habzs?kb?l adagolni a habcs?kokat.

El?meleg?tett 130-150 fokos s?t?be toljuk, majd kb. 15 perc ut?n levessz?k a h?m?rs?kletet 100 fokra ?s kisz?rad?sig s?tj?k. (Ha nem azonnal kell, akkor 1-2 ?ra ut?n a s?t?t lekapcsolva, ott lehet hagyni egy f?l napra m?g sz?radni.)

T?k?letes ?s finom megold?s az eltett toj?sfeh?rje, a megmaradt kisebb adagnyi di?, mogyor? felhaszn?l?s?ra.


Folytats a blogon ... szavaa.blogspot.com/2014/07/habcsokla...

sponsored links

Keres?s