Ha nincs dolgom, csinálok ...

2014-05-17

sponsored links


Akár ez is lehetne a ma reggel "mottója".

Tegnap befõztem hét kg epret lekvárnak - kis tûzön, sokat poszogtatva, szépen besûrûsödött, cukor éppencsak került bele -, nagyrészébõl "csak lekvár", kisebb részébõl levendulás eperlekvár lett.
A csodásan pirosló eprekrõl leszûrtem másfél liternyi mélypirosban játszó levet, szörpnek.
Ma reggel melegedni tettem a szörpnek valót, zutty bele egy kevés cukor, kevergettem majdnem öt percig, aztán annyi idõre fordítottam hátat a tûzhelynek, míg a nyitott polcról lekaptam egy csészét.
...
Ez a 10 másodperc elég volt a sûrû, cukros, illatos eperlének, hogy ne csak az edény falán másszon fel, de majd a teljes tûzhelyet is birtokba vegye.
Rögtön lett annyi munkám, hogy csak na, alig bírtam legalább a nagyját összehúzni a tûzforró szörpnek, hogy lehetõleg ne szaladjon szét az egész tûzhelyen, konyhapulton.

Bosszúból :) a kis fehér kancsóból rengeteg eperszörpöt locsoltam a frissen sült ampalra :-D


Jó étvágyat !


Folytats a blogon ... www.garffyka.hu/2014/05/ha-nincs-dolg...

sponsored links

Keres?s