Ha kell egy jó vacsora

2012-02-10

sponsored links

Õszintén bevallom, nem tudom, hogy ez a saláta valamelyik fõzõmûsorból, gasztroblogról, esetleg receptkönyvbõl származik-e vagy csak J. unokatestvérem egyedi kreálmánya, de egyszerûen isteni, úgyhogy meg is osztom azonnyomban. Mindenféle egyezés egy esetleg ismert recepttel egyáltalán nem a véletlen mûve és szívesen veszem a forrás ismertetését is.

A tisztesség megköveteli, hogy elmondjam, a saláta valójában G. számítógép-karbantartási és szoftvertelepítési szolgálatainak ellentételezéseként született, én csak a kedvezményezett harmadik voltam. A vacsorakészítésben azért segítettem.

Hozzávalók 3 fõre:

2 marék madársaláta

2 marék felaprított tetszés szerinti vegyes saláta (jégsaláta, endívia, cikória)

1 nagy fej lilahagyma  félbevágva majd vékony szeletekre vágva

15 szem koktélparadicsom félbevágva

7 dkg kéksajt

1 dl olívaolaj

1 teáskanál dijoni mustár

fél lime leve

bors

2 körte, meghámozva, kimagvalva és cikkekre vágva

1 evõkanál vaj a sütéshez

2 evõkanál méz

1 evõkanál balzsamecet

A különféle salátákat, a hagymát és a koktélparadicsomot egy nagy tálba tettem.

A kéksajtot egy villával összetörtem, majd fokozatosan belekevertem az olívaolajat, míg egy egységes állagú masszát kaptam. Végül hozzáadtam még a mustárt, a lime levét, majd sót, ízlés szerint.

A vajat egy serpenyõben felolvasztottam és közepes lángon 6-8 perc alatt megsütöttem benne a körteszeleteket, úgy, hogy minden oldaluk szép aranybarna legyen.

Közben egy tálkában összekevertem a mézet és a balzsamecetet, majd körtére öntöttem, 2-3 percig karamellizáltam a mézben a gyümölcsöt.

A zöldségeket összeforgattam a kéksajtos-olívaolajos öntettel, a tetejére fektettem a körteszeleteket, majd a balzsamcetes mézet is saláta tetejére csurgattam.

A sült körtétõl és a méztõl kellemesen langyos lesz a saláta, ami egymagában is nagyon jól megállja a helyét. Mi vajban sült csirkecomb filével ettük, úgy is pazar volt.



Folytats a blogon ... https://makviragblog.wordpress.com/20...

sponsored links

Keres?s