Ha azt mondom: paradicsom...

2014-08-08

sponsored links

A hét eleji rossz idõ jól áthúzta a számításaimat, ami a paradicsom befõzését illeti.
Ha jó idõ van, akkor ugyanis elviszik Annababát a városba, ott a papájával sétálgatnak, hogy nekem legyen zavartalan idõm elrendezni a paradicsomot. Most nem lehetett e szerint a rutin szerint tenni a dolgot, így aztán ma - szinte megállás nélkül - csak üvegeket mostam, majd a paradicsomot, aztán vágtam, fõztem, passzíroztam, üvegbe töltöttem, lezártam, dunsztba tettem. 3/4 5 volt, amikor az utolsó elmosogatott segédeszközt is a helyére tettem, mondjuk, úgy pár nap erejéig. Mert a kertben a paradicsom egyáltalán nem zavartatta magát, és szépen megérett, amelyiknek meg kellett érnie. Holnap le is szedem, hogy a jövõ hét elején ne maradjak paradicsomfõzés nélkül... A blog se maradjon paradicsomfõzõs poszt nélkül, aki pedig benéz hozzám, ne maradjon errõl szóló olvasnivaló nélkül:)

Az elsõ adag (7,5 liter) a száraz dunsztban:
A második adag (4,5 liter) a lezárás után:
Ez összesen 12 liter. A múltkorival együtt 26,5 liter. Mindegy, amíg van, ill. lesz, addig befõzöm. Késõbb pedig, amikor már nem érik több kg, hogy érdemes legyen belõle paradicsomlevet készíteni, akkor savanyúságot készítek belõle.
Sõt! Eszembe jutott, az idén még nem is készítettem sült zöld paradicsomot!:) Az sem maradhat ki!:)

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s