H?sv?ti f?nk - Brio?e dulci

2023-04-05

sponsored links

Hozz?val?k: 40 dkg liszt, 2 dl tej, 7 g sz?r?tott ?leszt?, 1 toj?s, 3 ev?kan?l cukor, 3 ev?kan?l olaj, 1 te?skan?l reszelt citromh?j, csipetnyi s?, 25 g puha vaj; egy?b hozz?val?k: 1 toj?s, baracklekv?r, j?gcukor.

Elk?sz?t?se: A langyos tejet egy t?lba ?ntj?k, hozz?adjuk a cukrot, az ?leszt?t, a toj?st, a citromh?jat meg az olajat, az eg?szet felverj?k, majd beledolgozzuk a lisztet meg a s?t. Megdagasztjuk, a v?g?n beledolgozzuk a puha vajat is. A t?szt?t letakarjuk, meleg helyen 30-40 percig kelesztj?k, majd lisztezett fel?letre bor?tjuk. Kicsit ?tgy?rjuk, 1 cm-es vastag lapp? kiny?jtjuk, 8-10 cm kerek form?val kiszaggatjuk, s?t?pap?rral b?lelt tepsibe helyezz?k, majd mindegyik korongba ?tl?san 4-4 bev?g?st ejt?nk ?gy, hogy nem v?gjuk ?t teljesen a t?szt?t. 15-20 percig pihentetj?k, majd a korongok k?zep?be egy-egy m?lyed?st nyomunk, amibe 1-1 te?skan?l baracklekv?rt tesz?nk, k?rbe pedig lekenj?k a felvert toj?ssal ?s megsz?rjuk j?gcukorral. 180 fokon, 20 percig s?tj?k. H?sv?ti reggelinek t?laljuk. 


Brio?e dulci

Ingrediente: 400 g f?in?, 200 ml lapte, 7 g drojdie uscat?, 1 ou, 3 linguri zah?r, 3 linguri ulei, 1 linguri?? coaj? ras? de l?m?ie, un praf de sare,  25 g unt moale; alte ingrediente:  1 ou, dulcea??, zah?r granulat.

Prepararea: Laptele ?nc?lzit se toarn? ?ntr-un castron, se adaug? zah?rul, drojdia, oul, coaja de l?m?ie ?i uleiul, se bate cu telul, dup? care se ?ncorporeaz? f?ina ?i sarea. Se fr?m?nt? un aluat neted, la final se adaug? ?i untul moale. Se acoper?, se las? la dospit 30-40 minute, dup? care se scoate pe plan?eta pres?rat? cu f?in?. Se fr?m?nt? pu?in, se ?ntinde foaie de 1 cm grosime ?i se decupeaz? cu o form? rotund? de 10-12 cm. Se a?az? ?n tava tapetat? cu h?rtie de copt, unde se fac c?te 4 t?ieturi la suprafa?? ?n fiecare brio??, astfel ?nc?t s? nu se taie de tot aluatul. Se las? la odihnit 10-15 minute, dup? care se apas? ?n mijloc cu degetul ?n care se pune c?te o linguri?? de dulcea??. Se ung pe margine cu oul b?tut ?i se presar? cu zah?r granulat. Se coc 20 minute la 180 grade.


Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/04/...

sponsored links

Keres?s