H?goly?cska

2023-12-13

sponsored links

 

 


 
Egy n?met receptgy?jt? oldalon tal?ltam r? erre a s?tire is, azt?n r?d?bbentem, hogy tavaly s?t?ttem m?r ehhez hasonl? hozz?val?kb?l ?dess?get. Annak viszont ? a form?j?n t?l ? a k?sz?t?si m?dja elt?rt eme goly?csk?nak az eredeti verzi?j?t?l. Ez persze nem jelentett akad?lyt, ?gyhogy ki is pr?b?ltam a receptet. B?r az eredm?nnyel, vagyis a k?sz goly?bisokkal 80%-ban el?gedett voltam, de a ?gy?rt?si? folyamat kapcs?n nekem 1-2 mozzanat nem volt szimpatikus. A massza hozz?val?inak ?sszekever?se ui. nagyon le volt egyszer?s?tve, emiatt meglehet?sen nehezen lehetett kezelni, valamint a hossz? f?z?si id?t is marhas?gnak tartottam. A recepthez mell?kelt fot? pedig n?mileg m?s k?llem?nek mutatta ezt az ?dess?get ? egy?rtelm?en kit?nt, hogy a le?r?st k?vetve, sosem n?zn?nek ki ?gy, ahogyan a k?pen.
Elhat?roztam, hogy ?kijav?tom? a hib?kat, h?tha valami jobb kerekedik ki bel?le. A k?vetkez? pr?b?lkoz?skor teh?t mentem a saj?t fejem ut?n, pontosabban a tavaly m?r bev?lt egynem?s?t?si technik?t alkalmaztam, ?s l?m, ?gy m?r minden klappolt. :) Menet k?zben megbolond?tottam reszelt narancsh?jjal, tov?bb? utols? l?p?sk?nt megforgattam k?kuszreszel?kben is, hogy a kiss? borzas jellege meglegyen. Ezekkel a kis v?ltoztat?sokkal szerintem siker?lt megszereznem azt a bizonyos hi?nyz? 20%-ot. :D A narancs arom?ja kifejezetten kellemess? teszi, ?s ellens?lyozza is a k?kusz t?m?nys?g?t. Szerintem aj?nd?knak is szuper. ;)

 


Hozz?val?k 30 darabhoz:

12 dkg k?kuszreszel?k + kb. 2 dkg a forgat?shoz
7 dkg porcukor + a forgat?shoz
1 cs. Bourbon van?li?s cukor
2 toj?sfeh?rje (kb. 70 g)
1 ek. (3 dkg) almap?r?
1 bio narancs reszelt h?ja

elk?sz?t?s:
  1. A toj?sfeh?rj?t habb? verj?k, robotg?ppel hozz?keverj?k a porcukrot, a van?li?s cukrot, k?kuszreszel?ket, almap?r?t, ?s ?tkanalazzuk egy f?m t?lba. V?zg?z f?l? ?ll?tjuk, ?s kevergetve, kb. 3 perc alatt ragacsos massz?v? f?zz?k.
  2. Hozz?dolgozzuk a reszelt narancsh?jat, majd a massz?b?l nedves k?zzel cseresznyeszem nagys?g? goly?csk?kat g?mb?lyget?nk, ?s megforgatjuk k?kuszreszel?kben.
  3. S?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk, ?s el?meleg?tett s?t?ben ?pp csak addig s?tj?k, hogy az aljuk ?s a tetej?k egy kis sz?nt kapjon. (A k?z?ps? s?nr?l f?lid?ben egyel feljebb tessz?k a tepsit.)
  4. A s?tiket m?g forr?n megforgatjuk porcukorban, ?s ?gy hagyjuk kih?lni.
s?t?si h?fok: 180?C
s?t?si m?d: alul-fel?l s?t?s
s?t?si id?: kb. 13 perc

Megjegyz?s:
?n a forgat?shoz a porcukrot magasabb fal?, nagyobb ?tm?r?j? dobozba/t?lba sz?rtam, ?gy egyszerre t?bb goly?csk?t tudtam megforgatni benne.
 
 

 



Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/12/hogol...

sponsored links

Keres?s