Házi hamburger (zsemle és hús)

2011-04-27

sponsored links

Mindenkinek köszönöm a húsvéti jókívánságokat. Nagyon kellemesen teltek az ünnepek, de hazaérve üresen várt a hûtõ. Nem fõztem semmit, mert három napra egy kedves baráti társasággal elutaztunk. Férjem már rég rágja a fülem, hogy milyen jó lenne egyszer itthon készíteni hamburgert. Hát itt volt az alkalom?
A hamburgerzsemle receptjét Limarától szedtem, a húsét meg csak úgy több helyrõl és saját ízlésünknek megfelelõen raktam össze.
Zsömle: 2 dl tej ? 2 evõkanál cukor ? 1 teáskanál só ? 40 g olaj ? 1 tojás + 1 a ttejére ? 100 g joghurt ? 60 dkg liszt ? 1 csomag szárított élesztõ ? szezámmag
Hús: 500 g sertéshús ? 1 negyed hagyma ? 2-3 fokhagyma ? só ? bors ? pirospaprika ? 2 evõkanál mustár ? kevéske õrölt köménymag ? 1 tojás ? zsemlemorzsa

A zsömlét eredeti recept alapján készítettem, nem változtattam semmit. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütõ gépbe és a dagasztó és kelesztõ programra álltjuk. Ha letelt a program a tésztát 9 részre osztjuk és befele forduló mozdulatokkal gombócot és zsömlét formázunk. Egy sütõpapíros tepsire tesszük, majd újra duplájára kelesztjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2011/04/hazi-...

sponsored links

Keres?s