Günzer Zoltán borvacsora- Villány

2014-01-09

sponsored links

A Villányi borvidék hazánk egyik legjellegzetesebb borvidéke, kitûnõ borainak
titka a környezeti adottságokban és a szakmai tudásban rejlik.
A terroir különleges adottságai mellett a több évszázados borászati tradíciók emelik a Villányi borvidéket Magyarország leghíresebb vörösbor-termelõ területei közé.
A szõlõmûvelés története egészen a keltákig, bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza. Már akkor felismerték, hogy a terület lankás hegyei, a dombokat érõ sok napfény és a mikroklíma szõlõtermesztésre kiválóan alkalmas.



Günzer Zoltán borászata az elmúlt évek során Villány egyik feltörekvõ pincészetébõl a borvidék elismert bormûhelyévé nõtte ki magát. 18 hektár szõlõvel rendelkezik a Jammertal-, a Csillagvölgy-, a Bocor és a Dobogó-dûlõkben, az Ördögárok újjászületése pedig jórészt neki köszönhetõ.  Villány eme forró "katlanjában" 7 ha cabernet sauvignon-t, cabernet franc-t, merlot-t és kadarkát telepített, a dûlõ kiváló adottságai már tetten érhetõk 2006-os évjáratú Ördögárok Cuvée-jében, valamint az ugyancsak innen származó, telt Kadarkájában. Az acéltartályos és a hagyományos technológiák ötvözésének a híve, minden vörösbora hosszabb rövidebb ideig fahordós érlelésen megy keresztül.

Januárban a Villányi borvidékre látogatunk és egy kiváló borászt köszönthetünk Gödöllõn, a Solierben! Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy elsõ osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki! Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!

A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Günzer Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Günzer Zoltán, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.

 Január 21. kedd 19:00
Günzer Pince borvacsora


Csodálatos Villányi borokat kóstolunk, hozzá illõ, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértõ közremûködésével.

Istenhozottpohár: Pinot Noir Rosé


Portugieser
Édekömény mousse babpürével

Chardonnay
Almás gazpacho, zsályás csirkenyárssal

Cabernet Sauvignon
Grillezett császárhús, Spagetti Carbonara

Kadarka
Grillezett szûz, diós-májas hurkával, sült céklával és juhtúrós-gratinirozott burgonyával

Bocor
Szarvas gerinc, szilvás jus-vel és feketeribizlis burgonya fánkkal

Ördögárok
Ördögdesszert- étcsokoládé, feketeribizli, chili, kecskesajt

Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezetõ, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára: 9.900,- Ft

Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=Qs5ngu
 
 



Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/01/g...

sponsored links

Keres?s