Görög tök (papucs)

2014-06-08

sponsored links

Egy remek nyári recept Bornemissza Karola gyûjteményébõl. Hihetetlen, de érzem a nyarat, és jólesik. Végre nálunk is kisütött a nap, még a lelkemben is nyugalmat lopott. Egyszerû recept az alábbi, de tudjuk jól, ami egyszerû az tud szép és jó lenni, nem is érdemes bonyolult dolgokra vágyni mindig :) .

Görög tök (papucs)

Hozzávalók: 2 darab zsenge tök, 1 fej hagyma, 2 tojás, 15 dkg sajt, 1 marék petrezselyemzöld, só, bors, kevés olaj; a tetejére: 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1,5 dl tej, szerecsendió, só, 5 dkg sajt.

Elkészítése:  A tököket megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kivájjuk és apróra vágjuk. A hagymát kevés olajban megpároljuk, amikor kihûlt hozzáadjuk a tök belsejét, a tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk, majd a tököt megtöltjük ezzel a masszával. A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és sûrûre fõzzük, majd belekavarjuk a reszelt sajtot és sóval valamint szerecsendióval ízesítjük. Ezt a mártást a tökök tetetjére csurgatjuk, és elõmelegített sütõben készre sütjük.


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/08/gorog-...

sponsored links

Keres?s