Görög krumplisaláta

2014-08-06

sponsored links

Krumplisaláta, kicsit másként, mint ahogy szoktuk. Kellemes az ízvilága, és nagyon finom.

Görög krumplisaláta

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 db újhagyma, 15 dkg feta sajt, 1 evõkanál kapribogyó, 1,5 teáskanál mustár, 10 dkg (szeletelt) fekete olívabogyó, 3 evõkanál apróra vágott snidling, 2 evõkanál apróra vágott menta, 1 dl olívaolaj, 1 citrom leve, 4 evõkanál görög joghurt, 3 evõkanál apróra vágott kapor, só, bors.

Elkészítése: A burgonyát megmossuk és enyhén sós vízben megfõzzük. A fõzõlevet leöntjük, a burgonyát kihûtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fetát kockára vágjuk. A lehûlt burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A burgonyát, fetát, újhagymát elkeverjük a kapribogyóval, olívabogyóval, valamint a zöld fûszerekkel. A saláta öntethez a citromlevet a mustárral és az olívaolajjal elkavarjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és sûrû krémmé keverjük, sóval és borssal ízesítjük. A salátakrémmel gondosan és alaposan összekeverjük a hozzávalókat, hogy minden darab krumplit bevonjon az öntet. Friss õrölt borssal megszórva tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/08/06/gorog-...

sponsored links

Keres?s