Görög gyümölcsleves
sponsored links
Nagyon meleg van, de enni azért kell. Nekünk ilyenkor a hideg kovászos uborka magában, a jeges nyalánkságok és a pincehideg gyümölcslevesek esnek a legjobban. Nem tudom Görögországban létezik-e ez a leves vagy csak az egyik alkotóelemérõl, a görögdinnyérõl kapta a nevét, de mindenesetre irtó hamar elkészíthetõ és még a tûzhelyet sem kell igénybe venni hozzá. Itt a nyári gyümölcsözön, épp idõszerû az elkészítése, és még az is jó benne, hogy aszerint válogathatjuk össze a gyümölcsöket, hogy mit szeretünk. Ha csak csupa édes gyümölcs kerül bele, akkor kevéske citromlével tehetjük pikánsabbá, ha gyerekek nem esznek belõle, akkor pedig egy-két evõkanálnyi rummal vagy triple-sec-el is megbolondíthatjuk. Könnyed, kellemesen üdítõ leves.
Elkészítési idõ: 10 perc
Pihentetés: 2-3 óra
Hozzávalók:
- 1 liter 100%-os narancslé
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor vagy méz
- gyümölcsök vegyesen
pl.: görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye, meggy, málna, áfonya, szeder, nektarin, sárgabarack, õszibarack, banán, ribizli, ananász, narancs, kivi, körte
Elkészítése:
- A narancslevet egy edénybe öntjük, a tejszínt vékony sugárban, állandó keverés mellett öntjük hozzá, vigyázva, hogy ki ne csapódjon, ízlés szerint édesítjük.
- Beletesszük a felaprított gyümölcsöket.
- Jól behûtve tálaljuk.