Görcsleves

2012-09-23

sponsored links

Kicsit el akartam térni a gyerkõcöknek fõzött hétvégi zöldséges levestõl. Ráadásul segítettek is a tésztanyújtásban. Így öröm volt a fõzés.
A leves után csak palacsintát ettünk.

Hozzávalók:

Leveshez
2 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 ek keményítõ
õrölt pirospaprika
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 db kisebb krumpli


A görcstésztához
1 tojás

1 ek víz
annyi liszt amennyit felvesz

Lekenéshez
1 ek olaj
kevés õröltpaprika
kevés bors

Elkészítés:


  1. Egy kisebb fazékba feltesszük az olajat a vöröshagymát megtisztítva belereszeljük, kicsit pirítjuk, lehúzzuk a tûzrõl, rászórjuk a paprikát. Felengedjük egy kevés vízzel. Beletesszük az apróra vágott zöldségeket. Felengedjük vízzel, ízesítjük.
  2. Közben elkészítjük a tésztát. Feltörjük a tojást, habosra kikavarjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi liszttel dolgozzuk el, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és lekenjük az olajban elkevert paprikával és borssal. Én tésztakészítõ gépet használtam a nyújtáshoz, a kislányom segítségével. A szélénél elkezdjük feltekerni 1 cm vastagon. Kétszer hajtjuk meg, és egy éles késsel elvágjuk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta (hosszú, kígyó-szerû tésztáink lesznek). Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk, és megkötjük, mint ha csomóznánk.
  3. Mikor elkészültünk, beletesszük a levesbe, és kb. 20 percig fõzzük. A legvégén beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítõt. Én egy kis almaecettel is megbolondítottam.
Görcsleves




Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/09/gorcsle...

sponsored links

Keres?s