Gólyás torta

2011-04-28

sponsored links

 
 

Gólyás torta

Még mielõtt valaki megkérdezi, hogy ilyen tortát nem kisgyereknek szoktak-e csinálni, a válaszom: igen.
Ilyen tortát szerintem lehet készíteni újszülött érkezésekor, kisgyerek születésnapjára, én mégis a harminckilenc éves fiamnak kedveskedtem vele.



Kétszer négy tojásból sima piskótát sütöttem, kihûlés után mindkettõt két lapba vágtam.
Sajnos fogalmam sincs mi ennek a krémnek a neve, vagy kinek az oldaláról van? Ha valaki felismeri sajátjaként, jelezze és én megköszönöm neki, mert nekünk ez nagyon bevált, és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Csokis krém: 150 gramm jó minõségû étcsoki (én 75% -osat használtam), 250 gramm vaj, 2 ek kakaópor, 2 ek kristálycukor, 2dl tejszín, kis rum -ezek a hozzávalók.
Krém elkészítése: az étcsokit eltördeltem és vízgõz fölött olvadni tettem, hozzáadva a kakaóport, cukrot, a puha vajat, kb 3 centnyi sütõrumot. Állandó keverés mellet mindent összeolvasztottam, végül beleöntöttem a tejszínt(én zacskós féltartós tejszínt használok). Ekkor levettem a tûzrõl és elektromos habverõvel folyamatosan keverve 2-3 perc alatt felhabosítottam.Két órát hûtöttem majd megkentem vele a piskóta lapokat, minden réteg krémre áztatott mazsolát szórva. A külsejét is vékonyan körbekentem és ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/04/golya...

sponsored links

Keres?s