Gyümölcsös lepény

2014-08-15

sponsored links

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
4 db tojás
2 dl tej
15 dkg cukor
2 cs. bourbon vaníliás cukor
1/2 cs. sütõpor
1 ek. mogyorós capuccinópor (helyette fahéjat is használhatunk, abból lényegesen kevesebb kell)
+ kevés margarin a forma kikenéséhez
+ évszaknak, ízlésnek megfelelõ gyümölcs (lehet befõtt is) a lepény tetejére
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, nem kell szétválasztani. Hozzáöntjük a meglangyosított tejet, és az olvasztott, de nem forró margarint. Belemérjük a cukrot, vaníliás cukrot és egy habverõvel habos -fényesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, rászórjuk a capuccínóport és a sütõport, s egy fakanál segítségével összedolgozzuk a tésztát. A sütõformát kikenjük margarinnal, pici liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a tésztát. Kicsit sûrû, de fakanállal ügyesen el lehet simítani a tepsiben. a tetejét pedig megrakjuk lisztbe mártott gyümölccsel. Én most meggyet használtam. Elõmelegített sütõbe toljuk, és közepes lángnál kb. 20 perc alatt megsütjük.



Valami gyors finomságot akartam, amit úgy elõ tudok készíteni, hogy a szobában számítógépezõ Bence mit se sejtsen meg belõle :-) Valami finomságra vágyott, s gondoltam meglepem. sikerült :-) A mogyorós por el is hagyható a masszából, de szerintem nagyon finom ízt adott a lepénynek.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/08/gy...

sponsored links

Keres?s