Gyümölcsös- krémes kosárkák

2014-04-16

sponsored links

Szeretem ezeket a kosárka formáimat, ezért idõnként rám jön, hogy készítsek benne ezt- azt. Nem csak süteményt, persze. Ezúttal egy egyszerû hagyományos tésztából készült kosárkát sütöttem, mascarpones krémmel töltöttem meg, és mivel sok a fagyasztott bogyós gyümölcsöm ezért adott volt a lehetõség, hogy szórok  a tetejére.

Gyümölcsös- krémes kosárkák

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 2 tojássárgája, 6 dkg cukor, 6 evõkanál vaj; a krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, kevés porcukor, fagyasztott erdei gyümölcs.

Elkészítése: 1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat, és kézzel morzsás állagúra dolgozzuk össze. A cukorral és a tojássárgájával sima tésztává keverjük, majd fóliába csomagolva 30 percre a hûtõbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 12 karikát szúrunk ki belõle. Kis lepénysütõ formákat bélelünk ki velük, beszurkáljuk az aljukat, majd mindegyiket lefedjük egy darab alufóliával, és rányomogatjuk. A kosárkákat elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük, majd levesszük róluk a fóliát, és még 2-3 percig sütjük õket. Rácsra téve hagyjuk kihûlni. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, a krémsajttal összekeverjük, porcukorral édesítjük. Megtöltjük a kosárkákat a krémmel és gyümölccsel díszítjük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/04/16/gyumol...

sponsored links

Keres?s