Gyümölcsös kelt pitetorta

2015-03-18

sponsored links



Nagyon régen sütöttem már nyírfacukorral. Kelt tésztát pedig ebben a formában még sosem. :) Mivel a nyírfacukor nem alkalmas az élesztõ felfuttatására, így némi rendes barna cukor is került a tésztába, hogy legyen mibõl jóllaknia. :) Összességében az egész süti nem túl édes, inkább gyümölcsös. Egy bögre teával remek délutáni csemege. :)

Hozzávalók egy 22 cm átmérõjû kapcsos tortaformához:
A tésztához:
40 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg zsír
6 dkg nyírfacukor
2 tojássárgája + 1 a kenéshez

2 dl langyos tej
5 dkg élesztõ
1 kávéskanál barna cukor

A töltelékhez:
2 db közepes alma finomra reszelve (édes) ...

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s