Gyümölcsös habdesszert

2014-01-30

sponsored links

Nem tudtam, minek nevezzem el, ezért ilyen egyszerû nevet adtam neki. De a szerény megnevezés mögött egy annál nagyszerûbb édesség bújik meg, ami elég gyorsan elkészül, és biztos, hogy sok dicséret zsebelõdik be általa. A legjobb benne viszont az, hogy abból készülhet, ami épen van otthon, bármilyen idénygyümölcs felhasználható hozzá, vagy akár fagyasztott, mint ahogyan én is tettem. Tejföl helyett joghurt is használható, úgy még könnyedebb valamivel. Így viszont krémesebb. Szóval, ki-ki a saját szájíze szerint készítheti. Nálam finom, zamatos narancs, és fagyasztott áfonya meg eper került bele. Nem gyõztük kanalazni... :) A fotóról lemaradt a csokoládés ostyarúd, de azzal ettük, és mondhatom csodálatos volt a kombináció, nagyon érdekes volt, ahogy a különbözõ ízek és állagok összekeveredtek a szánkban. Én gyakran meg fogom ismételni ezt, úgy érzem. :)


Gyümölcsös habdesszert

Hozzávalók 4-5 személyre: 4 dl habtejszín, 15 dkg tejföl vagy joghurt, fruktóz vagy porcukor ízlés szerint, 4 nagy narancs, 15 dkg fagyasztott áfonya, 15 dkg fagyasztott eper, 1 teáskanál vaníliapor vagy 1vaníliarúd kikapart magjai; a tálaláshoz: némi félretett gyümölcs, mentalevelek, csokoládés ostyarudak.

Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, darabkákra vágjuk. A fagyasztott gyümölcsöket 10-15 perccel a felhasználás elõtt kivesszük a fagyasztóból. A habtejszínt ízlés szerinti fruktózzal/cukorral (1-3 evõkanálnyi) félkeményre verjük. Ekkor kanalanként hozzákeverjük a tejfölt, majd a vaníliával ízesítjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket is. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a fagyasztott gyümölcsök is megpuhuljanak, majd tálalás elõtt újra összekavarjuk, és kelyhekbe adagoljuk. Néhány darabka/szem félretett gyümölccsel, illetve mentalevéllel díszítjük. Csokoládés ostyarudakat is kínálunk mellé.

Tipp: Bármilyen egyéb gyümölccsel készíthetõ, sõt kombinálni sem muszáj, egyfélébõl is nagyon finom lesz, csak akkor a mennyiséget kell növelni.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/01/g...

sponsored links

Keres?s