Gyümölcsös-csokis muffin

2014-01-03

sponsored links

A paleóban nehéz a dió a reggeli, már szóvá is tette a szókimondó kisfiam Tomi, hogy meglehetõsen egyhangú a tojás bárhogyan készítve, felváltva a zabkása variációival. :-(

rácsos almáspiteA receptet itt találod, katt a ?fészre? www.facebook.com/otletvar!

Ezért az én egyik újévi fogadalmam, hogy amennyire csak lehet változatossá teszem a reggeleket! Nem régiben készítettem például ezt a rácsos almás pitét a receptjét a facebookon találod!

Most pedig Levi lepett meg ezzel a finom kis muffinnal, én személy szerint azonnal megszerettem, az alapja mandula és gesztenyeliszt keveréke optimális arányban, ami számomra azt jelenti, hogy nem tolakszik nagyon a gesztenye íze, meggy és körte került bele, valamint finom étcsokoládé darabok! A muffint egyszerûsége, praktikussága és igazságossága okán kedvelem. :-) Nem kíván sok pepecselést, praktikus az uzsonnás dobozba is, és a belekerülõ finomságokat pl. csoki, gyümölcs, egyenlõen lehet elosztani minden darabjába, ami ugye 4 gyerek esetén nem utolsó szempont! :-)

Hozzávalók 14 db muffinhoz:

20 dkg õrölt mandula

7 ek gesztenyeliszt

4 egész tojás

5 ek eritrit (de jelen esetben 3 ek eritrit és 2 ek méz került bele)

2 dl kókusztej

1ek tápióka keményítõ, helyettesíthetõ más paleo liszttel pl. szezám, vagy kókusz

1 kk szódabikarbóna

késhegynyi fahéj

csipet só

1 körte apróra vágva

40 gr étcsokoládé apróra vágva

kb 20 dkg magozott meggy (minden muffin tetejére 3 db-ot szórtunk)

A tojásokat az édesítõvel fehéredésig keverjük, hozzá öntjük a kókusztejet, egy másik tálba belekeverjük a liszteket a sót, a szódabikarbónát és a fahéjat. Az elkészült masszát belekanalazzuk a muffin formákba és egyenlõen elosztjuk benne a körtét a csokoládét és a meggyet, majd kb. 180°c-os sütõben alsó-felsõ sütéssel süssük készre kb. 30 perc alatt.



Kevesebb szénhidráttal, könnyebb megvalósítani az újévi fogadalmat! Mivel liszt és cukor nélkül késztült kevesebb a szénhidrát tartalma, mint a hagyományos változatoknak! Tejérzékenyek is fogyaszthatják! És ezzel a muffinnal könnyebb megvalósítani az újévi fogyókúrás fogadalmat is! ;-)












Hasonló bejegyzések:





minden paleo gyerek álma ? Nagyon csokis csokitorta



Mandulás-kakaós muffin



Csokis kocka




Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/01/03/gyumo...

sponsored links

Keres?s