Gyümölcstorta

2014-06-03

sponsored links

Életem elsõ gyümölcstortája aminek a tésztáját is magam készítettem! Elsõ sorban a sütõformára voltam kíváncsi, hogy sikerül-e a tésztának egybe kijönni lám csodát, sikerült.
Na legközelebb a mi kis családunknak nagyobb tepsit készítek, mert ez gyorsan elfogyott.

Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 10 dkg cukor, 1/2 cs. sütõpor, 10 dkg liszt
krémhez: 1 csomag van.ízû pudingpor, 3 dl tej (jelen esetben: szója tej), 3 ek. cukor, annyi eper, ami ráfér, a tetejére pedig 1 csomag expressz tortazselé én pirosat tettem rá

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra verem a cukorral, majd a sütõporos lisztet óvatosan belekeverem. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formába teszem a tésztát és elõmelegített sütõben 180 fokon készre sütöm, kb. 25-30 perc.
Kiveszem a sütõbõl és 2-3 perc múlva még melegen kiöntöm a formából a kész sütit és rácson hagyom kihûlni. Nekem egyszerûen kijött, de kicsit lehet késsel a szélénél rásegíteni, hogy elengedje a tésztát a tepsi....Közben elkészítem a krémet. Szokásos módon megfõzöm a pudingot és langyosan a kihûlt tésztára kenem. Eperszeleteket vágok a tetejére és kirakom, majd az expressz tortazselét a közepétõl a széle fele ráöntöm, hûtõbe teszem és áll pár órát, majd szeletelhetõ.
Az expressz tortazselét fél perc alatt el lehet készíteni, 2,5-3 dl forrásnak induló vízzel leönteni a port és kézi habverõvel (nem gépivel!!!) csomómentesen elkeverem és ráöntöm a sütire.






Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s