Gyümölcslevesek fõzés nélkül

2014-08-01

sponsored links

A nagy melegben az embernek fõzni sincs kedve. Nem is kell. Csak néhány összetevõnek kell landolnia a turmixgépben és máris kész a frissítõ, vitaminban gazdag nyári gyümölcsleves.

Fahéjas, trópusi gyümölcsleves


Ehhez a leveshez még turmixgép sem kell, a hozzávalókat egy tálban összekeverhetjük. Készíthetjük friss gyümölcsökbõl is (ananász, mangó, banán), de még egyszerûbb dolgunk van (és olcsóbb is), ha jó minõségû trópusi gyümölcskeverék konzervet veszünk hozzá. Ez szentségtörésnek tûnhet, de változatosságnak szerintem megteszi és így a téli napokba is csempészhetünk majd néha egy kis nyarat, mivel ezek a készítmények mindig elérhetõek.

Hozzávalók kb 2-3 személyre:
  • egy doboz trópusi gyümölcskeverék konzerv
  • kb fél liter tej
  • késhegynyi fahéj
  • fél citrom leve
  • kb 1 dl tejszín
  • ha friss gyümölcsbõl készítjük, akkor ízlés szerint cukor és kb 1 dl víz
  • 1 kis csipet só
Az elkészítés roppant egyszerû:
Mindent borítsunk egy tálba és jól keverjük össze, majd  tegyük a hûtõbe legalább egy órára.


Sárgadinnyeleves joghurttal és vaníliával

Hozzávalók:
  • egy kisebb sárgadinnye
  • egy kis pohár natúr joghurt
  • fél vaníliarúd kikapart magjai vagy egy vaníliás cukor
  • kevés cukor (ha vaníliás cukrot használtunk, akkor annak a cukortartalmát is vegyük figyelembe, érett sárgadinnyéhez lehet, hogy nem is kell több)
  • kb 1 evõkanál citromlé
  • pici víz vagy tej, ha túl sûrû lenne
  • egy kis csipet só
Elkészítés:

Ez már kicsit komplikáltabb, mert turmixgép vagy botmixer is kell hozzá. A dinnyét hámozzuk meg és kockázzuk össze. A fele mennyiséget tegyük a turmixgépbe a többi hozzávalóval (joghurt, vanília, citromlé, cukor, só - de tényleg csak egy nagyon pici). Turmixoljuk simára. Ha túl sûrû, kis vízzel vagy tejjel lehet higítani. Az így elkészült levest öntsük egy tálba és levesbetétnek szórjuk bele a fennmaradt sárgadinnye kockákat. Jól hûtsük le.


Hasonló leveseket gyakorlatilag bármilyen gyümölcsbõl készíthetünk. Az alap, hogy a gyümölcs egy részét valamilyen folyadékkal (tej, víz, joghurt, vagy ezek kombinációja) és az adott gyümölcshöz passzoló fûszerekkel leturmixoljuk, a maradék gyümölcsöt pedig összedarabolva levesbetétként adjuk hozzá.

Remélem, hasznos voltam. :)

Folytats a blogon ... receptmesek.blogspot.com/2014/08/gyum...

sponsored links

Keres?s