Gyöngyösi utcai Török Gyrosos ? Gyros tál, rizzsel

2014-06-30

sponsored links

Bár mostanában már nem fordulok meg olyan sûrûn a Gyöngyösi utcai metró megálló környékén, de mindig is motoszkált bennem az érzés, hogy a plazával átellenes oldalon lévõ török gyrosost le kellene tesztelnem. Azért, hogy ne csak ezért járjak arra, gyorsan találtam valami programot, ami miatt arra járok, és ha már ott voltam, akkor vettem is egy nagy gyros tálat, elvégre ebben a nagy melegben gyorsabban égnek a kalóriák. Sajnos a tapasztalataink azt mutatják, hogy az ilyen kis bódés gyrososok, minõségben, nem igazán tudnak kiemelkedni, inkább egységes szintet hoznak, amivel nem igazán teszik egymásnak magasra a mércét. Ennek ellenére, azért itt ott be-bedobunk egy gyrost vagy nekiülünk egy egész tálnak, esetemben, most az utóbbi valósult meg.

Esztétika, megjelenés: Szokásos doboz, szokatlan módon brutálisan teletömve a tál összetevõivel. A legszembetûnõbb rész, a pita, ami darabokban került a szósszal, kérésemre, gazdagon ellátott húsra. Rétegesen haladva a következõ réteg rengeteg, de tényleg rengeteg hús. A hús egyértelmûen csirkecomb, ami elsõ ránézésre, azért még süldögélhetett volna pár percet, hogy legyenek benne ropogósabb falatok is. A kövi réteg már kevésbé látszik, itt kapnak helyet a zöldségek. Emberes adag lila káposzta, némi és tényleg némi hagyma, vékonyra szelt uborka karikák és egy két falat paradicsom. Alul rizs van, az csak alig látszik, amúgy nem jázmin és kicsit ragadósra fõzték, még az is lehet, hogy direkt. Az egész látványt feldobhatná a szósz, de mivel nagyon vizesnek tûnik, így inkább lehúzza a dolgot.

Pont:5/10

Ízvilág: A pita finom, minden bizonnyal onnan került a mikrójukba, ahonnan megannyi másik gyroséba is. A hús puha és szaftos, tényleg hiányolom, azokat a ropogós falatokat. A fûszerezésnél már vannak problémák, igazából szinte íztelen a hús. A rizsrõl nagyjából ugyanezt tudom elmondani, és a szósz, amit kaptam rá az sem tudta gatyába rázni a gyros tálat. A zöldségekkel nincs gond, azok ropognak, paradicsomból van talán kis hiány. Azt hiszem, mindent leírtam, amit egy ilyen tálról lehet, ez pontosan az a fajta, ami csak akkor élmény, ha nagyon éhes vagy, gasztronómiai élvezeteket nem fogtok kapni tõle.

Pont:4/10


Mennyiség: Ha már valami nem ízletes, és nincsenek benne jó minõségû alapanyagok sem, akkor legalább legyen nagy adag, akkor legalább érezzük, hogy kaptunk valamit a pénzünkért. Azt hiszem ez az egy mondat, na meg a képek mindent elmondanak, amit mennyiség téren el lehet mondani errõl a gyros tálról. A köret nem annyira nagy adag, de a hússal nem spórolnak amikor pakolnak a dobozkába. Azért azt itt is fontos megjegyezni, hogy bár jóllakat a cucc, tényleg nem kell sokra számítani tõle.

Pont:7/10

Ár/érték: Nem csak az a közös, a szóban forgó gyrosos és megannyi társa között, hogy egy bizonyos szintet tudnak csak megütni, hanem az árazási stratégiájuk is igencsak hasonló. Ami biztos, hogyha valamilyen oknál fogva legközelebb erre járok és gyrost kívánok, inkább bemegyek a plazába, vagy végsõ esetben egy nagy adag csípõssel kérem, akkor legalább a zöldségek ízén kívül, lesz valami más élményem is. A nagy közös ár 1090 forint, amiért végül is jól lehet lakni, de gyros tálnak nevezni ezt, az bizony szinte bûncselekmény. Ha náluk álltok neki enni, akkor inkább menjetek rá a pizzaszeletre, aminek mondjuk eléggé kenyérszerû a tésztája, de a magyaros legalább csíp és még némi kolbász íze is van.

Pont:5/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/gyongyosi-utcai-torok-g...

sponsored links

Keres?s