Gyömbérszörp

2014-02-04

sponsored links

Gyömbérszörp
Múlt hét végén Bendegúz kissé gyengélkedett. Szombaton még itt voltak húgomék, minden rendben volt, másnap viszont hajnalban kezdõdött az áldás. Hogy õszinte legyek, gyomorrontásra gondoltam, de amikor jött a tüsszögés, meg hogy fázik, akkor már ráncoltam a homlokom. Gyógyszernek nevezett bogyókat nem szokásunk csak úgy bedobálni, inkább valami természetes dolog jut elõször eszünkbe.

Volt itthon egy jó nagy darab gyömbérem, amibõl valami sütit szántam elõször, de ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna. Megpucoltam, lereszeltem, és egy nagy citrom héjával együtt lábosban feltettem fõni. Bõven adtam hozzá cukrot is, mi édesen szeretjük a teát. Mikor felforrt, elzártam, fedõt tettem rá, és hagytam együtt langyosra hûlni, ekkor került bele a citromlé, és persze át is szûrtem.

Ahha, tea. Majdnem. Kissé eltúloztam a cukrot, így aztán szörpként aposztrofáltuk inkább. :D



Nem is baj, hogy hígítani kellett, elég erõsre sikerült, viszont eszméletlen finom, sokkal átütõbb íze van, mint a bolti halványbarna lének, amit gyömbérként adnak. Tény, másnapra a kislegénynek kutya baja nem lett, lemehetett végre szánkózni a tesóékkal, ha már hétfõi suliszünet volt.

Amit nem kellett volna. Szegénykém olyan szerencsétlenül huppant fenékre az egyik csúszás végén, hogy abból sürgõsségi lett, mert szörnyen fájlalta a popsiját. Most azóta itthon vagyunk, sikerült keresztcsonttörést összehoznia. :(

A 10 pontos, legkedvesebb rajzom Tõle :) Önarckép a javából. :D

Már sokkal elevenebb, bár ez még el fog tartani egy darabig, mire rendbe jön. Most együtt építünk guruló toronymagas építményeket, és robotszörnyeket a kockáival. :D A gyömbér pedig rendszeres látogatónk marad, amíg nem jutunk bodzához. Mert hogy hasonlít rá, és hála a jó égnek ízlik a kölköknek. :)


Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/02/gyomb...

sponsored links

Keres?s