Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
sponsored links
A sárgabaracklekvár fõzése mellett, készítettem ebbõl a fenséges gyümölcsbõl egy rendkívül egyszerû, gyorsan kikeverhetõ sárgabarackos muffint egy kis gyömbér ízesítéssel. Mondanom sem kell, amilyen gyorsan elkészült, olyan gyors ütemben el is fogyott.
Mini formákat használtam, mert a múltkori meggyes muffinokat, vegyesen tettem normál és mini formákba, és a család megállapította, hogy a mini formákban készültek sokkal finomabbak lettek. Igaz, annak egy kicsit másabb volt a tésztája. De egy következõ posztban meg is mutatom õket. Sõt készültek szilvás-csokis muffinok is. Egyik jobb volt mint a másik
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Hozzávalók 36 db mini muffin formához (kb. 16 db normál):
25 dkg sima liszt
15 dkg magozott sárgabarack
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
1,75 dl joghurt (kis doboz)
2 db tojás
1 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütõpor
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
Elkészítés:
A sárgabackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.
A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a tojásokat a baracklekvárral, joghurttal, olajjal, vaníliával.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütõporral és õrölt gyömbérrel.
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, de csak annyira, hogy a liszt átnedvesedjen, ne maradjon benne száraz rész.
A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.
A masszával háromnegyedig töltjük a formákat és 170 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Miután megsültek kivesszük a sütõbõl és még forrón meghintjük õket porcukorral, majd kivéve õket a sütõformából, szellõs helyen hûlni hagyjuk.
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással ? Gombhoz a kabátot, azaz borhoz az ételt
Mézes-gyömbéres minitorták
Sárgabarackos fordított sütemény
Diós-szilvalekváros mini csigák
Mézes-gyömbéres almakrémleves, vaníliás minirétessel
Mini formákat használtam, mert a múltkori meggyes muffinokat, vegyesen tettem normál és mini formákba, és a család megállapította, hogy a mini formákban készültek sokkal finomabbak lettek. Igaz, annak egy kicsit másabb volt a tésztája. De egy következõ posztban meg is mutatom õket. Sõt készültek szilvás-csokis muffinok is. Egyik jobb volt mint a másik
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Hozzávalók 36 db mini muffin formához (kb. 16 db normál):
25 dkg sima liszt
15 dkg magozott sárgabarack
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
1,75 dl joghurt (kis doboz)
2 db tojás
1 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütõpor
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
Elkészítés:
A sárgabackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.
A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a tojásokat a baracklekvárral, joghurttal, olajjal, vaníliával.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütõporral és õrölt gyömbérrel.
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, de csak annyira, hogy a liszt átnedvesedjen, ne maradjon benne száraz rész.
A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.
A masszával háromnegyedig töltjük a formákat és 170 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Miután megsültek kivesszük a sütõbõl és még forrón meghintjük õket porcukorral, majd kivéve õket a sütõformából, szellõs helyen hûlni hagyjuk.
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással ? Gombhoz a kabátot, azaz borhoz az ételt
Mézes-gyömbéres minitorták
Sárgabarackos fordított sütemény
Diós-szilvalekváros mini csigák
Mézes-gyömbéres almakrémleves, vaníliás minirétessel