Gyömbéres narancsos sárgarépa krémleves - paleo, misztikus téli képek

2014-02-05

sponsored links





Szeretitek a krémleveseket? Én mindenféle levest szeretek, lehetõleg jó sok zöldség legyen benne. Ez a leves már a színével is vidámságot hoz ebbe a szürkeségbe és nagyon finom. A hozzávalók mind egészségesek, így nyugodtan kanalazhatjuk vagy éppen kortyolhatjuk ezt a finom levest.

Hozzávalók:
2 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
só, bors
1 narancs reszelt héja és leve
víz vagy csirkeleves
1-2 ek. friss reszelt gyömbér (ízlés szerint)
1-2 dl kókusztej (opcionális)

Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb), sóztam, borsoztam, hozzáadtam a narancs reszelt héját és puhára fõztem. Mikor megfõtt, az egészet leturmixoltam, ha túl sûrû, vízzel lehet hígítani és még ízesíteni. A végén hozzáadtam a friss narancslevet és még kevés friss reszelt gyömbért, mert én nagyon szeretem az ízét. Egy kis kókusztejjel tálaltam, de ez elmaradhat. Egyszerû, gyors és finom, mi más kell még.



Megmutatom milyen a téli erdõ ilyenkor nálunk. Hétvégén végre túráztam kicsit, már hetek óta ilyen szürke, ködös idõ van nálunk, sok-sok hó hullott. Fekete és fehér minden, pedig a képek nappal készültek, hetek óta nem sütött a nap, elég egyhangú, de ennek is megvan a maga misztikus varázsa, félelmetes, de egyben izgalmas is ilyenkor.

















Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s