Gyors éhségûzõ?

2014-04-09

sponsored links

Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Ez nagyon egyszerû és finom vacsora?:)

ropogósra sült fokhagymás-vajas cheddar sajtos baguetteRopogósra sült fûszeres cheddar sajtos baguette

Hozzávalók:

1 baguette

100 g puha vaj

friss petrezselyem apróra vágva

2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint

? ízlés szerint, ha szükséges, de a sajt sós?

frissen õrölt bors

1 tejszínes tubusos krémsajt

? friss kapor

? zöldhagyma - vagy snidling

5 dkg cheddar sajt



Elkészítés:

A sütõt melegítsük elõ 200 fokra. A bagettet bevagdosuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.

ropogósra sült fûszeres cheddar sajtos baguette

A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra  felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fûszeres masszát. Ezt követõen, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fûszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Elõmelegített sütõbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.

Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.

ropogósra sült fûszeres fokhagymás-vaja-cheddar sajtos baguette

Ez az ötlet egy amerikai anyukától tanultam, akinél vagy 10 évvel ezelõtt, babyszitterkedtem. Igaz sajt nem volt rajta, és csak fokhagymás vajjal készítette, a többi már az én fantáziám szüleménye. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom? Az biztos, hogy a gyerekek imádják? :)



Jó étvágyat!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s