gyors vacsora szénhidrátszegényen

2014-04-02

sponsored links






Azért nem könnyû mindig kiszámolt szénhidráttartalom szerint étkezni. Néha üres a hûtõ, néha tele van, de csak olyasmivel, amit én nem ehetek. Néha a spájzban árválkodik olyasmi, amit el kellene használni, de semmilyen "rendes" recept sem jut hozzá az eszembe. Ma spagetti carbonara-t kellett fõznöm apukámnak és a kisfiaimnak, amit ettek is, mint kacsa a nokedlit, de olyan diétát sajnos nem ismerek, amelyben tésztát lehet enni tojásos-szalonnás-tejszínes szószban...

Persze én is valami sajtosra vágytam, de nem tésztával, hanem zöldségekkel. Mivel az elgondolás tényleg meglepõen jól sikerült, igazán finom, így bátorkodom elõléptetni receptté, és megosztani.


Egy harmad fej apróra vágott kelkáposztát és 100 g karikára vágott sárgarépát megpirítottam egy ek. kókuszzsíron. Felöntöttem 1,5 dl vízzel, sóztam, borsoztam, megszórtam majorannával, lestyánnal és bazsalikommal. Elfõztem róla a vizet. Megszórtam 10 g zabpehelyliszttel és felöntöttem másfél dl (zab)tejjel. Belereszeltem 50 g sajtot, és beledobtam másfél szál karikára vágott virslit. Addig fõztem, míg a sajt bele nem olvadt. Egy csepp tejszínnel tettem finomabbá.

A fenti adag:
494 kcal és 28 g CH.

P.S. Ha valaki itt van nálunk Magyarországról, annyira honvágyam tud ám lenni...

Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/04/gyor...

sponsored links

Keres?s