Gyors sárgabaracklekvár

2014-07-09

sponsored links

A Nap színe


Minden napkezdetet megédesíthet.De a legfinomabb a szürke,ködös téli reggeleken beleharapni egy szelet baracklekvárral megkent kenyérbe.A csodás színe,az illata,a finom íze mind a nyári napsütés emléke.

Gyors sárgabaracklekvár

Mikor mondtam egy ismerõsömnek,hogy fél óra alatt fõzök be baracklekvárt,azt hitte viccelek.Pedig nem.Nyugodtan teszteljétek.




Hozzávalók:

3 kg középérett sárgabarack
60-70 dkg kristálycukor
2 cs dzsemfix szuper(Dr.Oetker 3:1)

Elõször is az üvegeket(6-8 kisebb-nagyobb)a mosogatógépben fertõtlenítem.Ugyanezen mûvelet sütõben vagy mikróban is elvégezhetõ .
A barackokat megmosom,a hibás részeket kivágom,kettéveszem és kiemelem a magjukat.Egy nagyobb lábosba rakom  a cukorral és a dzsemfixxel együtt.Nagy lángon folyamatos keverés mellett felforralom.Két-három percig rotyogtatva forralom,majd leveszem a tûzrõl.Botmixerrel(melynek késes felét szintén a mosogatógépben fertõtlenítem)összeaprítom.Mi úgy szeretjük,ha maradnak benne darabos részek is,úgyhogy nem pépesítem egynemûre.A még meleg üvegeket peremig töltöm,rácsavarom a kupakokat és tíz percre fejre állítom õket.
Több éve így készítem,ajándékba is adtam már,és senkinek nem tûnt fel,hogy héjjas barackból készült,nem is érezni benne igazán.Volt,hogy kissé hígabbra,vagy sûrûbbre sikerült,de mindig kenyérre,süteményekbe kenhetõ ,jó állagú lekvár lett a végeredmény.Amire mindig figyelek,hogy ne legyen nagyon lottyadt a barack(amit lekvárnak ajánlgatnak)de szép érett szemek legyenek.




Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/07/g...

sponsored links

Keres?s