Gyors magyaros

2014-08-07

sponsored links

Nekem a nyári idõszakban ? fõleg, ha nagyon meleg van ? nem nagyon van kedvem fõzni, bármilyen furcsa is. Sokat dolgozok, de a család nem maradhat ebéd nélkül. A kertem ontja a paradicsomot, ezért sokszor fõzök olyat, amibe el tudom használni, rengeteg lecsó és többféle paradicsomsaláta készül, de most valami mást akartam.

A következõ ételt akkor találtam, mikor egy ételkiszállító cég menüjét böngésztem ötletek után. Idõrõl-idõre kiderül, hogy vannak még olyan magyaros ételek, amirõl nem hallottam, így voltam a pásztortarhonyával is. Nagyon megtetszett, igazi férfias étel (mármint a családomban levõ férfiak az ilyenekért lelkesednek) és ami a legjobb, viszonylag kevés idõ- és energiaráfordítással készül el. Íme:

Pásztortarhonya

DSC_6377s

Hozzávalók 4 fõre:

30 dkg tarhonya

2 paradicsom

2 paprika

1 nagy hagyma

1 púpozott ek pirospaprika

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg kolbász



A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, a paprikát nagyobb szeletekre, a szalonnát felcsíkozzuk, a kolbász félcentisre karikázzuk.

A szalonnát egy lábasban elkezdjük kiolvasztani, rádobjuk a hagymát. Mikor sárgára pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Rászórjuk a tarhonyát, kicsit kevergetjük, jöhet a pirospaprika, felöntjük 3 dl vízzel. Idõnként megkeverjük, puhára fõzzük. Ha elfõ a víz, pótoljuk, szaftosnak kell maradni. A végén hozzákeverjük a kolbászkarikákat, 5 perc után elzárjuk a lángot. Azonnal tálalhatjuk.


Hasonló bejegyzések:




DSC_3847s
Gyors ebéd a hûtõbõl


DSC_1345s
Gyorskaja III.


O
Gyors nyári étkek



Tapas magyarosan




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s