Gyors magyaros
sponsored links
Nekem a nyári idõszakban ? fõleg, ha nagyon meleg van ? nem nagyon van kedvem fõzni, bármilyen furcsa is. Sokat dolgozok, de a család nem maradhat ebéd nélkül. A kertem ontja a paradicsomot, ezért sokszor fõzök olyat, amibe el tudom használni, rengeteg lecsó és többféle paradicsomsaláta készül, de most valami mást akartam.
A következõ ételt akkor találtam, mikor egy ételkiszállító cég menüjét böngésztem ötletek után. Idõrõl-idõre kiderül, hogy vannak még olyan magyaros ételek, amirõl nem hallottam, így voltam a pásztortarhonyával is. Nagyon megtetszett, igazi férfias étel (mármint a családomban levõ férfiak az ilyenekért lelkesednek) és ami a legjobb, viszonylag kevés idõ- és energiaráfordítással készül el. Íme:
Pásztortarhonya
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg tarhonya
2 paradicsom
2 paprika
1 nagy hagyma
1 púpozott ek pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg kolbász
A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, a paprikát nagyobb szeletekre, a szalonnát felcsíkozzuk, a kolbász félcentisre karikázzuk.
A szalonnát egy lábasban elkezdjük kiolvasztani, rádobjuk a hagymát. Mikor sárgára pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Rászórjuk a tarhonyát, kicsit kevergetjük, jöhet a pirospaprika, felöntjük 3 dl vízzel. Idõnként megkeverjük, puhára fõzzük. Ha elfõ a víz, pótoljuk, szaftosnak kell maradni. A végén hozzákeverjük a kolbászkarikákat, 5 perc után elzárjuk a lángot. Azonnal tálalhatjuk.
Gyors ebéd a hûtõbõl
Gyorskaja III.
Gyors nyári étkek
Tapas magyarosan
A következõ ételt akkor találtam, mikor egy ételkiszállító cég menüjét böngésztem ötletek után. Idõrõl-idõre kiderül, hogy vannak még olyan magyaros ételek, amirõl nem hallottam, így voltam a pásztortarhonyával is. Nagyon megtetszett, igazi férfias étel (mármint a családomban levõ férfiak az ilyenekért lelkesednek) és ami a legjobb, viszonylag kevés idõ- és energiaráfordítással készül el. Íme:
Pásztortarhonya
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg tarhonya
2 paradicsom
2 paprika
1 nagy hagyma
1 púpozott ek pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg kolbász
A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, a paprikát nagyobb szeletekre, a szalonnát felcsíkozzuk, a kolbász félcentisre karikázzuk.
A szalonnát egy lábasban elkezdjük kiolvasztani, rádobjuk a hagymát. Mikor sárgára pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Rászórjuk a tarhonyát, kicsit kevergetjük, jöhet a pirospaprika, felöntjük 3 dl vízzel. Idõnként megkeverjük, puhára fõzzük. Ha elfõ a víz, pótoljuk, szaftosnak kell maradni. A végén hozzákeverjük a kolbászkarikákat, 5 perc után elzárjuk a lángot. Azonnal tálalhatjuk.
Hasonló bejegyzések:
Gyors ebéd a hûtõbõl
Gyorskaja III.
Gyors nyári étkek
Tapas magyarosan