Gyors, könnyû nyári vacsora ? bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta
sponsored links
És fokhagymás, és metélõhagymás, és koktélparadicsomos. De nyilván ilyen hosszú nevet nem adhatok egy ételnek De nem árt már az elején leszögezni, hogy mirõl beszélünk. Az ízek kavalkádja teszi ugyanis igazán finommá ezt a salátát. Ami a tésztának köszönhetõen még laktat és hizlal is.
Én nagyon szeretem a tonhalat, így amikor épp nem felejtem el, tuti veszek legalább 2 darabot, hogy legyen a kamra polcán belõle. Most ez a tésztasaláta készült, friss zöld fûszerekkel a kertembõl és koktél paradicsommal, ami szintén saját termés. Nem mondom, hogy degeszre esszük magunkat a learatott mennyiségtõl, de annak a napi pár szemnek is nagyon tudunk örülni, lévén, hogy ez az elsõ próbálkozásunk a paradicsom termesztésével.
Hozzávalók
(bõ 2 személyre)
20 dkg száraz tészta
1 tonhal konzerv
néhány bazsalikom levél
egy marék metélõhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
olíva olaj
só
1 ek vörösborecet
(vagy kevés citromlé)
koktél paradicsom
majonéz (opcionális)
a tészta kifõzéséhez víz
A tésztát sós-olajos vízben kifõzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fûszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifõtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rászórjuk a fûszereket, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá kevés citromlevet, vagy vörösborecetet. (Én utóbbiból tettem szûk 1 evõkanálnyit.) Rádaraboljuk a lecsepegtetett tonhalat, végül a paradicsomot is rátesszük. Tálaláskor kínálhatunk mellé majonézt, ha valaki szeretné, ezzel is fogyaszthatja! És ezzel el is készült a vacsoránk, ami pont annyi idõbe telt, amíg a tészta kifõtt. Mert minden mást közben elõ tudunk készíteni. Az ilyen gyors vacsorákat pedig ha nem tévedek, szereti mindenki. Jó étvágyat hozzá!
Ha kedvet kaptatok a hasonló könnyû és gyors receptekhez, akkor csatlakozzatok hozzám Facebook oldalamon is, hogy ne maradjatok le semmirõl!
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK
Én nagyon szeretem a tonhalat, így amikor épp nem felejtem el, tuti veszek legalább 2 darabot, hogy legyen a kamra polcán belõle. Most ez a tésztasaláta készült, friss zöld fûszerekkel a kertembõl és koktél paradicsommal, ami szintén saját termés. Nem mondom, hogy degeszre esszük magunkat a learatott mennyiségtõl, de annak a napi pár szemnek is nagyon tudunk örülni, lévén, hogy ez az elsõ próbálkozásunk a paradicsom termesztésével.
Hozzávalók
(bõ 2 személyre)
20 dkg száraz tészta
1 tonhal konzerv
néhány bazsalikom levél
egy marék metélõhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
olíva olaj
só
1 ek vörösborecet
(vagy kevés citromlé)
koktél paradicsom
majonéz (opcionális)
a tészta kifõzéséhez víz
A tésztát sós-olajos vízben kifõzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fûszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifõtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rászórjuk a fûszereket, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá kevés citromlevet, vagy vörösborecetet. (Én utóbbiból tettem szûk 1 evõkanálnyit.) Rádaraboljuk a lecsepegtetett tonhalat, végül a paradicsomot is rátesszük. Tálaláskor kínálhatunk mellé majonézt, ha valaki szeretné, ezzel is fogyaszthatja! És ezzel el is készült a vacsoránk, ami pont annyi idõbe telt, amíg a tészta kifõtt. Mert minden mást közben elõ tudunk készíteni. Az ilyen gyors vacsorákat pedig ha nem tévedek, szereti mindenki. Jó étvágyat hozzá!
Ha kedvet kaptatok a hasonló könnyû és gyors receptekhez, akkor csatlakozzatok hozzám Facebook oldalamon is, hogy ne maradjatok le semmirõl!
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK