Gyors, könnyû nyári vacsora ? bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta

2014-08-15

sponsored links

És fokhagymás, és metélõhagymás, és koktélparadicsomos. De nyilván ilyen hosszú nevet nem adhatok egy ételnek :) De nem árt már az elején leszögezni, hogy mirõl beszélünk. Az ízek kavalkádja teszi ugyanis igazán finommá ezt a salátát. Ami a tésztának köszönhetõen még laktat és hizlal is.

bazsalikomos tonhalas saláta

Én nagyon szeretem a tonhalat, így amikor épp nem felejtem el, tuti veszek legalább 2 darabot, hogy legyen a kamra polcán belõle. Most ez a tésztasaláta készült, friss zöld fûszerekkel a kertembõl és koktél paradicsommal, ami szintén saját termés. Nem mondom, hogy degeszre esszük magunkat a learatott mennyiségtõl, de annak a napi pár szemnek is nagyon tudunk örülni, lévén, hogy ez az elsõ próbálkozásunk a paradicsom termesztésével.

Hozzávalók

(bõ 2 személyre)

20 dkg száraz tészta

1 tonhal konzerv

néhány bazsalikom levél

egy marék metélõhagyma

1-2 gerezd fokhagyma

bors

olíva olaj



1 ek vörösborecet

(vagy kevés citromlé)

koktél paradicsom

majonéz (opcionális)

a tészta kifõzéséhez víz

A tésztát sós-olajos vízben kifõzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fûszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifõtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rászórjuk a fûszereket, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá kevés citromlevet, vagy vörösborecetet. (Én utóbbiból tettem szûk 1 evõkanálnyit.) Rádaraboljuk a lecsepegtetett tonhalat, végül a paradicsomot is rátesszük. Tálaláskor kínálhatunk mellé majonézt, ha valaki szeretné, ezzel is fogyaszthatja! És ezzel el is készült a vacsoránk, ami pont annyi idõbe telt, amíg a tészta kifõtt. Mert minden mást közben elõ tudunk készíteni. Az ilyen gyors vacsorákat pedig ha nem tévedek, szereti mindenki. :) Jó étvágyat hozzá!

Ha kedvet kaptatok a hasonló könnyû és gyors receptekhez, akkor csatlakozzatok hozzám Facebook oldalamon is, hogy ne maradjatok le semmirõl!

Kollázs

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK


Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/08/15/gyors...

sponsored links

Keres?s