Gyors Kentucky csirke amerikai káposztasalátával

2011-11-30

sponsored links


Egyre kisebb körítéssel állok neki a nemzetközi kedvenceknek, ha a család leadja rájuk a rendelést. Aki szereti a KFC-t, és persze konyhatündérkedni is szeret, az igyekszik otthon is legyártani valami hasonlót.

Nekem is volt már néhány próbálkozásom, mind igazán jól sikerültek, volt, amelyik egészen hozta a KFC feelinget. Hiába, a friss rántott csirke akár otthon, akár étteremben, akár gyorsétteremben esszük, ha jól van elkészítve, akkor tarol. A KFC féle ízesítés és bunda - ha nem is tudom mennyi íz és állagfokozó, színezék lehet benne, már, ha van benne - szerintem is elég jó ebben a kategóriában.

Valahogyan, amikor hirtelen kell összedobnom valamit, akkor ráhibázok jó megoldásokra. Ez nem azt jelenti, hogy amikor rákészülök, akkor kudarcot vallok. Éppen ellenkezõleg, de a hirtelen jött ételeknél valahogyan jobban elengedem magam, hagyom magam sodródni a helyzettel, gyors, prompt megoldásokra van szükségem és lehetõségem, így nem aggódom túl.

Összedobtam egy fûszerkeveréket a csirkéhez, ami egészen jól sikerült. Korábban tejben is elõáztattam a csirkét egy éjszakára, de nem mondanám, hogy jobb, vagy finomabb lett a végeredmény, úgyhogy nem elengedhetetlen.

A corn flakes bundánál az a tapasztalatom, hogy legalább 1:1 arányban érdemes házi morzsával vegyíteni, így a különbözõ nagyságú corn flakes szilánkok ropognak, de nem keményítik túl a bundát, mint amikor ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s