Gyors kakaós csiga recept

2014-03-29

sponsored links


Ha szupergyors, puha, omlós kakaós csigát szeretnétek sütni, akkor ezt a receptet ajánlom.
Tavaly láttam meg Gesztenye oldalán a diós csiga receptjét és utána Gabriellánál a kakaós csiga változatot. Azóta én is többször elkészítettem, lefotózni viszont most tudtam, most is csak azért, mert dupla adagot készítettem így maradt belõle. 
Picit változtattam az eredeti recepten, olaj helyett olvasztott vajat, porcukor helyett pedig kristálycukrot használtam.
Nekem két adag sütéssel együtt 45 perc alatt lett kész, egy adag fél óra alatt elkészül.

Itt már a dupla adag hozzávalóit írom le, amelybõl  kb 30 db kisebb csiga lesz:
50 dkg túró (zsírszegény, tégelyes - Lidlben vásárolom)
10 ek cukor
1 dl tej 
10 dkg olvasztott vaj 
2 csipet só
50 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna

Töltelék:
4 ek kakaópor
8 ek cukor

Elõször a sütõt kapcsolom be amíg a tészta elkészül (kb 15 perc) addig elõmelegedjen.
A túrót a cukorral együtt villával áttöröm, hozzáadom a tejet, sót és 10 ek olvasztott vajat, jól elkeverem. Végül a szódabikarbónás lisztet hozzákeverem és kézzel összegyúrom.
Kettõbe veszem a tésztát, az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtom  30x40 cm-es téglalap alakúra. Maradt ki olvasztott vajam, ezzel megkenem a tészta tetejét és egyenletesen megszórom a töltelék felével. Mint a bejglit feltekerem, kb 2 cm-es csigákat vágok belõle. 
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakom és légkeverésen 180 fokos sütõben 15 percig sütöm.  
Amíg ez az adag sül elkészítem a másik tekercset is és felszeletelem. Ha kisült az elsõ adag már rakom is be a sütõbe a másodikat. Mikor kisültek vaníliás porcukorral meghintem a tetejüket és már fogyasztjuk is. 




Folytats a blogon ... receptek-liza.blogspot.com/2014/03/gy...

sponsored links

Keres?s