GYORS KAKAÓS - MANDULÁS CSIGA

2014-05-17

sponsored links
















Végre kész... Megjavították a fényképezõgépemet. Már úgy hiányzott, annyira szeretem. Most jobban ügyelek arra, hogy a cica / akibõl azóta ágyelõ lett... :o), á dehogy... / ne tudja leverni, még véletlenül sem. Egy részt a gép bánja, másrészt a pénztárcám... Szóval, hogy próbára tegyem, és egyben együnk is egy finom reggelit, sütöttem egy villám gyors csigát. Sütõporos a tésztája, így nem kellett bajlódni a kelesztéssel. Került bele kakaópor, porcukor és mandula forgács. Nagyon hamar elkészül, kevés ráfordítással. Mivel a hétvégén laktóz-mentes napokat tartunk, így tej-allergiások is bátran fogyaszthatják...


Hozzávalók: 32 dkg liszt, 5 dkg margarin, 2 evõkanál cukor, 1 csipet só, 150 ml. laktóz mentes tej, 1 kávéskanál sütõpor. Továbbá: margarin a kenéshez, 2-3 evõkanál keserû kakaópor, cukor, mandulaforgács és aprított keserû csokoládé.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük és rugalmas tésztát gyúrunk belõle. 






Lisztezett lapon vékony téglalapot nyújtunk belõle, majd megkenjük kb. 2 evõkanál puha margarinnal. Rászórjuk a kakaóport, a cukrot, a mandulát és a csokoládét. 





Szorosan feltekerjük, majd éles késsel ujjnyi szeleteket vágunk a tészta hengerbõl. A kész csigákat sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és tetejükre szórunk még mandula forgácsot. 





Elõmelegített sütõben, 180 C-on, pirulásig sütjük õket. Tálaláskor porcukorral megintve adjuk asztalra...








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s