Gyors kagylós

2014-05-18

sponsored links

Történt egyszer, hogy szó szerint elfelejtettem ebédet fõzni (azért ez nálam nagyon ritka :)). Annyi dolgom volt, hogy nem értem a végére, 11-kor jött a felismerés, hogy a valami ételt csak össze kéne dobni. Én csak akkor indultam haza és a hozzánk legközelebb esõ árusítóhelyen nem igazán volt élelmiszer, max. konzerv. Akkor már legyen különleges, vettem egy kagylókonzervet, mikor Olaszországban voltunk, úgyis kétpofára tömtem magamba?:)

A többit meg rábíztam a konyhaszekrényre, tészta van, szószt meg majd rittyentek hozzá. Hát, mondhatom, ismét bebizonyosodott, hogy az egyszerû bizony nagyszerû is. Hiába csak egy csütörtök volt, az íze miatt akár ünnepi étel is lehetett volna. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Kagylós tészta

DSC_4467s



Hozzávalók 4 fõre:

20 dkg gemelli (vékony csavart) tészta

2 konzerv olívaolajban eltett kagyló

3 gerezd fokhagyma

2 marék koktélparadicsom

Egy csokor petrezselyem

Só, bors

2 citrom



A tésztát megfõzzük, leszûrjük, a levébõl félreteszünk 1-2 dl-t.

A konzervekben levõ olajat egy serpenyõbe öntjük, alágyújtunk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat. Erre jönnek a kagylók, óvatosan sózzuk, alaposan borsozzuk. Apróra vágjuk a petrezselymet, 1 ek kivételével az ételhez adjuk. Hozzákeverjük a tésztát, rányomjuk egy fél citrom levét, átforgatjuk. Ha kevés lenne rajta a nedvesség, adhatunk hozzá a tészta fõzõvizébõl.

Tálaláskor egy adag tésztát tányérra szedünk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, citromszelettel díszítjük.

DSC_4469s


Hasonló bejegyzések:




DSC_3847s
Gyors ebéd a hûtõbõl


DSC_1345s
Gyorskaja III.


DSC_5229s
A tökéletes gyors kenyér


DSC_3763s
Gyorsan, egészségesen




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s