Gyerekszobából ? kamaszbirodalom I. rész Festés

2014-07-20

sponsored links

Az úgy kezdõdött, hogy a nagyjaim elmentek a nagyszüleikkel nyaralni Horvátországba 8 egész napra! :-O Nagyon hiányoztak, és a telefonbeszélgetéseinkbõl kiderült, hogy az érzés kölcsönös. Kellett találnom, valami kapcsolódási felületet, ezért Férjem nagy örömére azt találtam ki, hogy átfestjük a gyerekszobát, mert sajnos a macis bordûr felett eljárt az idõ! :-(

Gyerekszoba elõtte1

Szükségessé vált a térrendezés is, hiszen kiskamasz fiunk már nagyon igényelné a különszobát. Korábban úgy terveztük, hogy ketté választjuk a 25 nm-es szobát, de mivel idõközben úgy döntöttünk, hogy falun folytatjuk tovább életünket, és ezért eladóvá vált a házunk, ilyen léptékû beruházásba már nem kezdünk!

Tehát maradt a tér átszervezése! A korábban gardróbként használt gipszkartonfülke lett Levi kuckója, és az ajtóval szembe került Tomi birodalma. Az ablak elõtti terület megmaradt közös játszórésznek, itt van lehetõség a giga vonatpályák és legó csodák építésére! :-)

A ruhák a játszórész melletti falon kaptak helyet, ez majd lapfüggönnyel lesz eltakarva.

A falak sötétkékbõl fehérré változtak, hát volt vele dolgom! Még soha nem festettem, ekkora falfelületet, mostanra úgy érzem felnõttem a feladathoz!

Fehérednek a falakFehérednek a falak

Ha ti is kezdõ festõtanoncok vagytok, akkor álljon itt egy jó tanács! Ne ugorjatok be a festékboltban dolgozó (látszólag) szakembernek, aki meggyõz, hogy 10 l festék, ami 70 nm fed, elég egy 25 nm-es szobához. Erre hajnali 3.30-kor jöttem rá, a teljes elkeseredés határán, amikor már 2 teljes napja festettem a szobát. És nem értettem, hogy hogyan lehet az, hogy már 15 l-nyi festéket kentem fel a falra, és a plafonra, és még mindig nem fedte el teljesen a korábbi sötétkék falat. Elkezdtem számolgatni! Mentségemre legyen mondva Õ is beugrott a feltüntetett nm számnak, pedig matekból szigorlatozott :-))! Mert ugye, ha azt mondjuk egy szobára, hogy 25 nm, ez ugye nem teljesen igaz, hiszen egy szoba nem négyzet, hanem kocka, vagy téglatest, így már láthatjuk, hogy egy falfelülete lesz ~15 nm függõen a belmagasságtól, tehát ezt 4x kell szorozni (négyzet alap esetén), és ha a plafont is ugyan olyan színre festjük csapjunk még hozzá 25-t. Tehát jelen esetben 4*15 nm + 25 nm, vagyis alapból  85 nm-nyi falfelületrõl beszélünk, tehát tök normális, hogy kevésnek bizonyult a festék, és ha ehhez még hozzávesszük, hogy sötétkék volt a kiindulási alap, akkor meg teljesen érthetõ, hogy mindehhez 3 rétegnyi festékre volt szükség! Amikor ezt átszámoltam, egészen megnyugodtam, és így kezdtem neki a csíkozásnak.

Tominak Amerika Kapitányos, Levinek zászló adaptáció. Tominak Amerika Kapitányos, Levinek zászló adaptáció.

Elõször a Tomi részén, mivel ez volt a nagyobb falszakasz, mértem, és rajzoltam fel a mintát, majd kimaszkoltam, hogy szép egyenes legyen a széle. Majd következett a Levi része, a térrendezés mellett a különbözõ csíkozás is erõsíti a területhatárokat. Az egész így hogy mi csináltuk kb. 25. 000 Ft-ba került, és kb. 5 teljes napba telt kipakolással együtt!

Hamarosan jövök a teljes szobával, és a részletekkel!!!







Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/07/20/gyere...

sponsored links

Keres?s