Gundel palacsinta

2014-07-07

sponsored links

Szereted a diót? És a csokit? Na és a palacsintát?

Ha mindháromra igennel feleltél a Gundel palacsinta Neked való!

Gundel palacsinta



Palacsintát sütöttem a csajoknak.

Õk nutellával szeretik, én újabban baracklekvárral, de most beugrott, hogy úgy megennék egy  Gundel palacsintát.

Neki álltam hát. Nem készítettem sokat, épp csak 4 személyre való adagot.

IMG_0196

A hagyományos módon süssünk palacsintákat.

A krémhez:

2 dl tejszín

2 ek cukor

kevés rum

(esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)

20 dkg darált dió

Dekoráció:

csokiöntet (bármilyen általad szeretett  ? én Lidl lila csomagolású csokiglazúrt használtam)

kevés durvára darabolt dió száraz serpenyõben megpirítva

Brutálisan egyszerû.

A tejszínt felmelegítjük, benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel.

Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót.

Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.

A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal. :)

IMG_0194

Ha mondjuk nem ez a kedvenced, készítsd a palacsintákat más töltelékkel, más módon:

BÖGRÉS PALACSINTA

BUCI BURGER

PALACSINTATORTA

VANÍLIAKRÉMES PALACSINTA

MÁLNAHABOS PALACSINTA

BOLOGNAI SÜLT PALACSINTA

AMERIKAI PALACSINTA

Akármelyik mellett is tedd le a voksodat, mindegyikkel nagyon jól jársz ezt garantálom! :)

Csatlakozz hozzám a Facebookon is. :)

Letölthetõ receptkártyák itt. :)

Névtelen


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/07/07...

sponsored links

Keres?s