Gulyásleves paradicsomlével

2014-01-04

sponsored links

Tudom, írtam már bejegyzést gulyáslevesrõl, de ez most kicsit másabb lesz...akkor marhagulyás volt, ezúttal tyúkhúsból készült. Ugyanúgy csipetkét dobtam bele, a különbség a tálalásán van...:-) 

Mégpedig az, hogy tálaláskor a tányérba kb egy dl házi készítésû paradicsomlevet öntünk. Nagyon finom, kellemesen savanykás ízt kölcsönöz neki...érdekes.

Paradicsom rajongóknak érdemes kipróbálni, aki pedig nem szereti, egész egyszerûen nem tesz bele...akkor egy egyszerû gulyásleves.:-) 

Hozzávalók:

50 dkg tetszõleges tyúkhús
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
Kevés olaj
2 ek õrölt pirospaprika
3-4 szem kockára vágott krumpli
Vegeta


A csipetkéhez:

20 dkg liszt
2 tojás
Pici só
Víz, amennyitõl összeáll

A tálaláshoz:

Paradicsomlé

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd a tûzrõl levéve hozzáadjuk a piros paprikát, a húst és felöntjük bõségesen vízzel. Fedõ alatt közepes lángon puhára fõzzük a húst. Mivel tyúkról van szó, eltarthat 3-4 órát.

Meggyúrjuk a hozzávalókból a csipetkét, és lisztezett gyúródeszkára elcsípkedjük. Meghámozzuk a krumplit és kockára vágjuk. Ha megpuhult a hús, mehet bele a krumpli is. Kb 20 perc alatt a krumpli is megpuhul, ekkor adjuk hozzá a csipetkét.

Tálaláskor paradicsomlével ízesítjük. Lehet többel-kevesebbel ki-ki a maga ízlése szerint, én kb 1 dl-t tettem egy tányérba.



Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/01/g...

sponsored links

Keres?s