Grízkrémes torta születésnapra

2014-05-14

sponsored links

Drága kislányunk ma 2 éve érkezett meg hozzánk. Úgy tûnik, mintha tegnap lett volna, nagyon gyorsan szalad az idõ. Sajnos a torták terén eddig nem sok sikerélmény ért, de mindenképpen szerettem volna egy egyszerû, nem túl krémes sütit sütni. Egy kakaós piskótát töltöttem meg grízes krémmel és a kedvenc, színes cukorkákkal szórtam meg. Nem lett tökéletes, sem egy cukrász remekmû, de én készítettem szívem minden szeretetével.


Hozzávalók:
Tésztához:
*4 ek liszt
*1,5 ek cukrozatlan kakaópor
*1 tk sütõpor
*4 tojás
*4 ek cukor
*4 ek víz
Töltelékhez:
*8 dl tej
*5 púpos ek búzadara
*10 dkg teavaj
*15 dkg porcukor
Tetejére:
*18 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*0,5 tasak Francia drazsé

A búzadarát a tejben sûrûre fõzzük és hagyjuk teljesen kihûlni, közben párszor átkavarjuk.
A vajat a porcukorral simára keverjük.
A sütõt elõmelegítjük. Egy tortaformát (26 cm átmérõvel) kikenünk kevés margarinnal és megszórjuk liszttel.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütõport, a kakaóport.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, jól összekeverjük.
A fehérjéket gépi habverõvel keményre verjük és a kakaós masszába forgatjuk.
A tésztát az elõkészített formába simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Hagyjuk teljesen kihûlni. Egy éles késsel kettévágjuk.
A hideg grízes krémet összekeverjük a vajas porcukorral. Ha még nagyon folyós lenne, kevés idõre betehetjük a hûtõbe.
Az alsó tortalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a felsõ lapot.
A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és forró vízgõz felett felolvasztjuk.
A torta tetejére simítjuk.
Még mielõtt megszilárdul a csoki, rászórjuk a színes cukorkákat.
Hagyjuk megdermedni, majd  egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetõ.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/05/grizk...

sponsored links

Keres?s