Grízes banánkenyér és újra itt +1 fõ

2014-02-04

sponsored links

   Abszolúte semmi logikát vagy mélyebb tartalmat ne keressetek miért éppen ezzel a recepttel térek vissza, ami egyébként tényleg remek kis nem száraz, nem morzsálódós banánkenyért ad eredményül, de se nem török se nem egy bombasztikus sztárbelépõ. Az van, hogy ez van, erre van idõ és kereslet... két szoptatás között. Mert bizony hírem van, illetvehogy egy kislányom is a nagyfiam mellett pontosan 2013 dec. 10-e óta. Narinur születésével is elkezdtem a konyhába vágyni éppúgy, mint anno Eféével. Hatalmas ábrándokat nem dédelgetek, nem teszek fogadalmakat sem, illetve csak annyit, hogy nem fogadok meg semmit és nem ígérek semmit. Próbálni, hát igen, próbálok majd heti átlag egy új recepttel jelentkezni itt a blogon.
   A recept eredetije (átlakítva) Jade konyhájából.


Hozzávalók (egy 26 cm-es kerek tortaformához vagy kuglófformához):
  8,5 dkg olvasztott vaj
  20 dkg cukor
  1 cs. vaníliás cukor
  2 nagy érett banán villával összetörve
  3 tojás
  125 ml tej
  1 tk citromlé
  34 dkg liszt
  6 dkg búzadara
  1 tk szódabikarbóna
  1 tk sütõpor
  1 tk szerecsendió
  csipet só
 
Elkészítés:
   A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, citromlevet majd egyenként belekeverjük a tojásokat és végül a banánt.
   Egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót majd a tojásos keverékhez adjuk és gyors mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk, Ne keverjük túl!
   Kivajazott kilisztezett vagy sütõpapírral bélelt formában elõmelegített 180 fokos (alsó-felsõ sütés) sütõben kb. 45 percig sütjük. Formától függõen +- 10 perc, tûpróbával ellenõrizhetjük elkészült-e.

Jó étvágyat!

TIPP: Mogyorókrémmel, mézzel megkenve egy jó pohár tejjel még ízletesebb.





Folytats a blogon ... izmorzsak.blogspot.com/2014/02/grizes...

sponsored links

Keres?s