Grillezett, zsályás-kolbászos csirkemelltekercs

2014-07-16

sponsored links

Grillszezon kellõs közepén leledzünk, és mivel rendszeresen (mostanában heti 3-4 nap) a kertben tartózkodunk (a kertbe eljutás 18 km odautazást kíván, tehát általában egész napra vagy ottalvásra megyünk), tehát megvan a lehetõségünk a grillezésre, bográcsozásra, hát eszünk ágában sincs lemondani róla. Nem sütkérezünk minden nap, hiszen van, hogy idõ és kedv sincs hozzá, de egy-egy pihenõsebb hétvégi napon természetes, hogy beüzemeljük a grillezõt. Férjecském a sütõmester általában, türelemmel és szakértelemmel végzi e nemes feladatot. Múlt hétvégén pl. 1 tálca miccset (16 db), 7 egész csirkecombot és kb. 20 csirketekercset sütött meg. Az sem állította meg, hogy közben elkezdett csorogni az esõ.... A miccset vettük, a csirkecomb hagyományos só-bors-pirospaprika-fokhagyma ízesítést kapott, a csirketekercs azonban különlegesség volt, és bár eleinte az volt a hozzáállás, hogy minek kell ilyesmivel tölteni az idõt, a végeredmény evése közben már csak elismerõ hümmögések és szavak születtek. Nagyon jóra sikerült, egyszerû elkészíteni, ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Mellé bármit kínálhatunk, nálunk ezúttal négyféle salátából lehetett választani: hagyományos paradicsomos-uborkás saláta, görögdinnyés paradicsomsalsa, mentás tzatziki, és ami a fotón nem látszik, a natúr céklasaláta. Ami pedig a tányéron, a tekercsek mögött látszik, az grillezett barack. Az egyedüli elkészült példány volt, a rossz idõ miatt többre nem futotta. (Ezért nem lett grillezett cukkini és paradicsom sem, de azokat végül megsütöttem otthon, serpenyõben.) A barack nagyon finom volt, biztos lesz még ismétlése, normális adagban. :) A fotók minõsége sem kifogástalan, sajnos a rosszra fordult idõ miatt nem tudtunk a szabadban enni, ezért a lakókocsiba szorultunk, és a fényviszonyok messze nem voltak kedvezõek. Ezért nem mutatok olyan fotót sem, amin minden rajta van.


Grillezett, zsályás-kolbászos csirkemelltekercs 

Hozzávalók kb. 20 tekercshez: 2 kicsontozott csirkemell, 25-30 dkg vékony marhakolbász, 10-15 dkg hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna, 20 zsályalevél, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd enyhén kiveregetjük. Megszórjuk sóval és borssal, majd állni hagyjuk egy ideig. A kolbászt megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, a zsályát szintén megmossuk, és papírtörlõvel megszárítgatjuk. Minden hússzeletre ráhelyezünk egy-egy kolbászdarabot, és feltekerjük. Ezután a tekercsre hosszában rásimítunk egy zsályalevelet, majd belegönygöljük egy szelet húsos szalonnába. Ha a bacon jó vékony, nem muszáj megtûzni a tekercset, mert megáll; ha szükséges, megtûzhetjük fogpiszkálóval. Az elkészült tekercseket faszénparázs fölött, grillrácson szép pirosra sütjük. Grillrács híján, esetleg télen serpenyõben vagy sütõben is elkészíthetõ.




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/g...

sponsored links

Keres?s