Grillezett spárgás szendvics kemény tojással és pácolt lilahagymával

2014-04-29

sponsored links

Megvolt az idény elsõ spárgás kajája. Pár évvel ezelõtt még kirázott tõle a hideg, aztán valahol ettem egy salátát, amiben grillezett zöld spárga volt. Attól könnybe lábadt a szemem, mint Ego-nak, amikor megkóstolta a patkány lecsóját. Én pedig ma már szeretem a spárgát.

Grillezett zöld spárgás szendvics volt a tízórainak. A spárgáról egészen használható képet lõttem, a kész szendvicsrõl nem annyira, kicsit összecsaptam a tálalást, mert nagyon feszítette minket a szép idõ. Viszont cserébe gyötrelmesen finom lett.

Elõkészítés: 5 perc

Elkészítési idõ: kb. 10 perc, amíg a tojások megfõnek

grillezett_spargas_szendvics



Hozzávalók:

4 db zsenge spárga

1 tk. szezámmag

1 kis fej lila -vagy mogyoróhagyma

4 ? 5 ek. vörösborecet

6 fürjtojás vagy 2 tyúktojás

1 ek. friss kapor

2 ek. olívaolaj

1 ek. dijoni vagy sima mustár

só, frissen tekert bors

1 ? 2 tk. citromlé

1 közepes rozsos stangli

A spárgát megmostam, hosszában kettévágtam, hagytam megszáradni. Egy kisebb fazékban vizet forraltam, majd amikor felforrt beletettem a fürjtojásokat és keményre fõztem õket. Kb. 6 ? 8 perc kellett nekik, ezután leöntöttem a forró vizet és azonnal jéghideg vizet engedtem rájuk (így könnyebb megpucolni).

A szezámmagokat száraz serpenyõben pár perc alatt világos aranybarnára pirítottam. Ezután a serpenyõbe öntöttem az olívaolajat, majd a közepesnél kicsit erõsebb lángon átpirítottam a spárgákat, oldalanként 3 ? 4 perc alatt. Nem mozgattam, nem forgattam, hagytam, hogy szépen süljenek.

Közben megpucoltam és felaprítottam a lilahagymát, egy kis befõttes üvegbe tettem, rálocsoltam a vörösborecetet és lefedve félretettem pácolódni. A rozsos stanglit hosszában félbevágtam, a közepébõl kissé kikapartam a tésztát, amibe majd a spárgákat fektettem. A kikapart tésztát késes aprítóban morzsásra aprítottam, majd félretettem. Amikor a spárgák megsültek, kivettem õket a serpenyõbõl, majd beleszórtam a morzsát és pár perc alatt világos aranybarnára, ropogósra pirítottam.

Összeállítottam a szendvicseket. A stanglikat meglocsoltam pár csepp olívaolajjal, vékonyan megkentem a mustárral, majd rájuk fektettem a grillezett spárgát. Erre jött egy kevés pácolt lilahagyma, majd a felszeletelt tojások, és még egy réteg lilahagyma. Megszórtam a pirított szezámmaggal és a morzsával, a friss kaporral, és a borssal, végül finoman meglocsoltam a citromlével. A sót elfelejtettem, de nem is hiányzott.

A facebook-on pedig itt találtok meg, ha keresnétek.

grillezett_spargas_szendvics (17)

grillezett_spargas_szendvics_merge

Forrás: The Kitchn (némi változtatással)


Innen is szemezgethettek




pestos teszta (1024x683)
Home made pestós tészta pirított dióval


csirke csomagok (4)
Citromos csirkecsomagok édesburgonyával


osszesitett 3
Brokkoli fûszeres morzsával


porehagymas_koles_kakukkfuves_piritott_gombaval
Póréhagymás köles kakukkfüves pirított gombával




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/04/29/gri...

sponsored links

Keres?s