Grillezett csirke mázas szósszal
sponsored links
Hozzávalók: A húshoz: 1,5 kg csirke alsócomb, 1 evõkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom lereszelt héja, kevés olaj, só, frissen õrölt bors. A szószhoz: 5 evõkanál ketchup, másfél citrom frissen kifacsart leve, 2 evõkanál fehérbor ecet, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt bors.
Elkészítése: A megmosott és megszárított combokon óvatosan fellazítjuk a bõrt. A pirospaprikát összekeverjük a finomra lereszelt fokhagymával, a citromhéjjal, sóval, borssal és nagyon kevés ( 1 evõkanálnyi) olajjal, majd e massza felét óvatosan a hús és a bõr közé ?gyömöszöljük?, a megmaradt masszával pedig jól megmasszírozzuk a hús darabokat. Ezután grill sütõn a combokat kisütjük, ezidõ alatt pedig elkészítjük a szószt: összekeverjük a hozzávalókat, majd nagyon kis lángon, folyamatosan kavarva felforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a combokat, majd vegyes salátával körítve, azonnal kínáljuk.