Grillen párolt

2014-08-13

sponsored links


A nyári grillpartikon igazi felüdülés lehet egy olyan fogás, ami kicsit más, mint a megszokott pirított húsok. Párolt jelleget adhatunk az ételnek, ha alufóliába csomagoljuk. Még finomabb, zamatosabb lesz, ha a hús mellé zöldségeket is teszünk, vagy már eleve zöldségmasszában pácolunk.

Grillen párolt



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet nyakkaraj, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 teáskanál kakukkfû, 1 teáskanál só, csipetnyi bors, 3 szem szegfûbors, 2 dl félédes fehérbor.
Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, félretesszük, míg elkészül a pác. A páchoz a zöldségeket megtisztítjuk, ledaráljuk. A bort felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, a fûszereket és kavargatva pár percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, hagyjuk kihûlni, majd a tálba rakott hússzeletekre töltjük. Letakarjuk és legalább 24 órán át hagyjuk érlelõdni.




Sütéskor megfelelõ méretû alufóliadarabokat simítunk az asztalra, két szelet pácból kiemelt húst fektetünk rá. Mikor minden hússzelet fóliára került, a pácot leszûrjük és a zöldségeket elosztjuk a húsokon. Becomagoljuk és már mehet is a grillrácsra. 10-15  perc alatt megsül, közben forgassük meg párszor.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/08/gril...

sponsored links

Keres?s