Graham zseml?k

2023-02-14

sponsored links



 

Hozz?val?k:
25 dkg Graham-liszt
25 dkg simaliszt
1 te?skan?l s?
2,5 dkg ?leszt?
1 te?skan?l m?z
2,5 deci langyos v?z
1,5 deci joghurt

Elk?sz?t?se:
Az ?leszt?t elkeverj?k a m?zzel ?s a v?zzel. 
A liszteket egy t?lban elkeverj?k a s?val,majd hozz?adjuk az ?leszt?s kever?ket. Rugalmas t?szt?v? dagasztjuk ?s letakarva egy ?r?n ?t kelesztj?k.

( ezt a m?veletet elv?gezhetj?k a keny?rs?t?g?pben is.)

Keleszt?s ut?n ?tgy?rjuk,8 fel? osztjuk ?s kis vekniv? form?zzuk ?ket.Szilikonos s?t?pap?rral kib?lelt tepsire,tessz?k, majd letakarva f?l ?r?n ?t kelesztj?k. 
Keleszt?s ut?n bevagdossuk a zseml?k tetej?t, majd langyos v?zzel kenj?k le  ?s sz?rjuk meg szez?mmaggal. A s?t?t 220 fokosra el?meleg?tj?k,?gy hogy az alj?ra egy m?lyebb tepsibe vizet tesz?nk. 
Tegy?k a zseml?ket be a s?t?be.
A s?t?s els? 15 perce ut?n,180 fokra cs?kkentj?k a s?t? h?fok?t ?s k?szre s?tj?k.

ui: a zseml?k tetej?t s?t?s el?tt megsz?rhatjuk k?l?nf?le magokkal. ?n a vide?ban szez?mmaggal sz?rtam meg. 



 

 


 


Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2023/02/graham-...

sponsored links

Keres?s