Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütõbõl

2014-07-22

sponsored links

Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütõbõl

Egy kicsit mást akartam, mint a hagyományos töltött paprika.

Hozzávalók:
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika 
  • 1 db nagy csípõs hegyes zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált löncshús
  • 6 db csiperkegomba törzse
  • 4 kanál rizs
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • 1 tk kakukkfû
  • 1 doboz (14 dkg) paradicsompüré
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db bazsalikomlevél
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • kakukkfû
  • oregano
  • 5 szál kakukkfû
  • 2 szál rozmaring
  • 3 db nagyobb újkrumpli
Elkészítés:

A krumplikat,  a rizst elõfõzöm.

A hagymákat aprítom . Egy serpenyõben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd a húst kifehérítem. Beteszem egy keverõtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Fûszerezem, összekeverem.

A serpenyõben a paradicsomszószhoz a paradicsomsûrítményt vízzel összekeverem, fûszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát,  felrottyantom.

Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyõbe a krumplikkal együtt, mellészórom az összetépdesett  bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével. Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe, s hõlégkeverésen 35 percig sütöm.

Tálaláskor a paprikákat félbevágom, s így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/07/gomb...

sponsored links

Keres?s