Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütõbõl
sponsored links
Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütõbõl
Egy kicsit mást akartam, mint a hagyományos töltött paprika.Hozzávalók:
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db nagy csípõs hegyes zöld paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg darált löncshús
- 6 db csiperkegomba törzse
- 4 kanál rizs
- 3 szál petrezselyem
- 1 db tojás
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- 1 tk kakukkfû
- 1 doboz (14 dkg) paradicsompüré
- 1 dl paradicsomlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 db bazsalikomlevél
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- kakukkfû
- oregano
- 5 szál kakukkfû
- 2 szál rozmaring
- 3 db nagyobb újkrumpli
A krumplikat, a rizst elõfõzöm.
A hagymákat aprítom . Egy serpenyõben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd a húst kifehérítem. Beteszem egy keverõtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Fûszerezem, összekeverem.
A serpenyõben a paradicsomszószhoz a paradicsomsûrítményt vízzel összekeverem, fûszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát, felrottyantom.
Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyõbe a krumplikkal együtt, mellészórom az összetépdesett bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével. Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe, s hõlégkeverésen 35 percig sütöm.
Tálaláskor a paprikákat félbevágom, s így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.