Gombás-szalonnás tészta tejszínes alappal

2014-02-06

sponsored links

A minap az én drágám lepett meg ezzel a finomsággal. Elõtte még sosem ettem gombás-szalonnás tésztát, de ennek ellenére nagyon ízlett. Már amikor az illatát megéreztem, akkor összefutott a nyál a számban. Ez egy nagyon finom, és laktató étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert hát van benne szalonna, tészta, tejszín, tojás... szóval egy igazi kalóriabomba, de minket ez egyáltalán nem zavart. Aki nem irtózik esetleg néha egy kis extra kalóriabeviteltõl, annak viszont mindenképpen ajánljuk a kipróbálását. Még annak ellenére is, hogy az én egyetlenemnek nem ízlett. Azt hiszem, a szalonna az oka ennek... :-) A recept nem saját kreálmány, eredetileg gombás-szalonnás spagetti néven futott, de nekünk jobban tetszett a kockatészta, így átneveztük. Mivel azonban ennek a finomságnak a receptjét még valamikor évekkel ezelõtt körmölte le az én drága feleségem a négyzethálós füzetébe, így a forrását nem tudjuk megjelölni. Akkoriban még nem tudtuk, hogy egyszer gasztroblogot fogunk szerkeszteni. De ez az apróság senkinek ne vegye el a kedvét az elkészítéstõl, mert a forrás ismeretlensége semmit sem ront az étel élvezhetõségén. Aki pedig kitalálta ezt a receptet, akárki is legyen, akárhol is legyen, köszönjük neki... ;-)

Hozzávalók a gombás-szalonnás tésztához:
- 25 dkg gomba
- 2 dl fõzõtejszín
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás (csak a sárgája)
- 1 csomag (500 g) tetszõleges tészta
- konyhasó
- õrölt bors

Gombás-szalonnás tészta elkészítése:
A szalonnát szeleteljük apróra, és kevés olajon (vagy ha van elég saját zsírja, akár azon is) pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagyma gerezdet. Ezt az egészet jól süssük össze. Ha megvan, jöhet rá a vékony szeletekre vágott gomba. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk meg kicsit. Ezt követõen keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel, majd öntsük vele nyakon a nemrég összepárolt szalonna-hagyma-gomba triót. :-) Kicsit forgassuk össze - még láng fölött. Amikor elkészültünk, fõzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, és ha leszûrtük, keverjük össze a gombás-szalonnás alappal. Ezzel el is készültünk, tálalhatjuk. Tálaláskor ne felejtsünk el egy kevés sajtot reszelni a tetejére, mert attól még jobb lesz az íze.

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthetõ egyszerû, de igen csak ízletes étel... mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/02/gomba...

sponsored links

Keres?s