Gombás quinoa ropi, avagy fasírtnak minden finom

2014-04-06

sponsored links

Ez tényleg így van, ahogy az is egyetemes igazság, hogy rántva is minden jó lesz.
Mostanában a kertszomszédunktól mondhatni számolatlanul kapjuk a laskagombát, ami egyébként mindig is az egyik kedvencem volt a gyorsan beszerezhetõ gombák közül. Így meg aztán pláne, hogy a helyünkbe érkezik a frissen szedett cucc.
Remélem, nemcsak én érzem teljesen a logika elleninek és még kevés (élettan, biológia stb.) tudással is megállapítható marhaságnak azt a nézetet, hogy mindenki érzékeny, allergiás, beteg valamilyen ételcsoport vagy összetevõ miatt, csak MÉG nem tudja, mert nincsenek tünetei. Ezt így mégis hogy??? Mikor lesznek a tünetek? Két perc múlva, két év múlva? És mifélék?
Ez csak azért merült fel ilyen konkrétan, mert úgy néz ki, kisebb átalakításra szorul az étkezésem. Az ember változik, sokszor a külsõ és a belsõ körülmények együttjárása miatt beálló változások átgondolásra sarkalnak. Nincs szó ételallergiáról vagy betegségrõl, egyszerûen olyan változások zajlanak, amelyek teljesen normálisak, nem kórosak, de változások, tehát alkalmazkodni kell hozzájuk. Szerencsére nem jelent semmilyen külön erõfeszítést, mivel  van annyi tapasztalatom alapanyagok és ételek terén, hogy könnyedén oldom meg.
Tehát mostantól kezdve jóval több tejmentes, laktózmentes és lisztmentes étel lesz a blogon. Szerintem ugyanúgy túltengenek majd a sütemények és a desszertek, ahogy eddig. Pedig tényleg nemcsak ilyesmit eszünk, sõt. De én nagyon szeretek sütni, és valljuk be, ezek a cuccok sokkal látványosabbak. Plusz lássuk be és vegyük észre, jóval népszerûbbek is. Úgyhogy most mindjárt nem is süti lesz.

LASKAGOMBA-QUINOA ROPOGÓS
500 g laskagomba
3 szál újhagyma
10-12 levél medvehagyma
só, bors
? ek friss citromillatú kakukkfû
1 ek friss tárkony
1 db citrom reszelt héja
1 tk chili pehely
30 g  mandula
1 csésze quinoa
2 csésze zöldségalaplé/víz
3 db tojás
2 ek kókuszliszt
4 ek rizsliszt
olaj a gomba párolásához és a fasírt sütéséhez
A quinoát alaposan átmossuk folyó víz alatt, edénybe tesszük a zöldségalaplében/vízben puhára fõzzük, hagyjuk kihûlni.
Közben a gombát megtisztítjuk, kevés olajon csíkokra tépkedve megpároljuk, szintén hagyjuk kihûlni. Ezután robotgépbe tesszük, belevágjuk ollóval a tárkonyt, az újhagymát és a medvehagymát, beleszórjuk a mandulát és összeaprítjuk. Ezután tálba rakjuk, hozzáadunk mindent, alaposan összekeverjük, hagyjuk állni egy pár percet.
Egy serpenyõben olajat forrósítunk és a masszából evõkanálnyi mennyiséget fasírttá alakítunk, majd mindkét oldalukat pirosra sütjük.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s