Gombás fusilli sült paradicsommal

2014-08-10

sponsored links

Utálatos dolog tudom, de sajnos nálunk sokszor megromlanak a gyümölcsök, zöldségek, mert jól bevásárolunk, aztán nem esszük meg õket - és a kukában landolnak. Ez történt egy fél kg paradicsommal is majdnem, mert nem szeretem, ha már túl érettek. De! Most felhasználásra kerültek: sült paradicsom formájában :) A sült paradicsomok pedig a mai ebédhez pont jól jöttek.

Fotó: Suszter Zsani

Hozzávalók:
100 g teljes kiõrlésû fusilli tészta
100 g szeletelt gomba
80 g paradicsomszósz
fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom
oliva olaj
4-5 db sült paradicsom

A sült paradicsom elkészítése:
1) Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.
2) Készítsük elõ a tepsit, rakjunk bele sütõpapírt és locsoljuk meg oliva olajjal és szórjuk meg durva szemû tengeri sóval.
3) Vágjuk félbe a paradicsomokat és rakjuk bele a tepsibe. Szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal.
4) Süssük a paradicsomokat 200 fokon 1 órán át, majd újabb egy órán át 120 fokon.

A tészta elkészítése és összeállítása:
1) Fõzzük meg a tésztát.
2) Míg a tészta fõ, egy gerezd fokhagymát daraboljunk fel és a szeletelt gombával pirítsuk meg oliva olajon.
3) Fûszerezzük és öntsük rá a paradicsomszószt, süssük össze a tésztával.
4) A sült paradicsomokkal díszítsük az elkészült tésztánkat.

Folytats a blogon ... lilakancso.blogspot.com/2014/08/gomba...

sponsored links

Keres?s