Gombás csirkemellpaprikás

2014-08-18

sponsored links

Nem igazán volt ötletem mit is készítsek ebédre, így az itthon fellelhetõ alapanyagok után döntöttem. Nem egy kulináris élmény, de finom és mi szeretjük az egyszerû de finom ételeket. :)

 

Hozzávalók 4 fõre:
  • 2 db nagyobb csirkemellfilé
  • 10 db csiperke gomba
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 púpozott teáskanál házi ételízesítõ
  • 1 evõkanál pirospaprika
  • só, bors
  • zsír

Elkészítés:
  1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk.
  2. A gombát szintén megmossuk és megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Használhatunk egy kis üveg (350 g) szeletelt sózott lében eltett gombát is.
  3. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, és kb. 4 evõkanál zsíron megdinszteljük egy kis sóval.
  4. Rádobjuk a csirkemellkockákat és fehéredésig sütjük, közben többször keverve.
  5. Ezután mehet rá a gomba a pirospaprika, házi ételízesítõ, só, bors, ízlés szerint.
  6. Felöntjük kb. kétujjnyi vízzel és fedõ alatt puhára pároljuk, majd nagyobb lángon a lé felét elfõzzük vagyis bõ zsírjára sütjük.
  7. Nokedlival, rizzsel vagy kifõtt tésztával tálaljuk.
  8. Tejfölt és uborkasalátát kínálunk mellé.
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/go...

sponsored links

Keres?s