Gombaleves sós uborkával

2014-08-13

sponsored links


Az erdei gombáknak nincs párja, én is rájuk ?esküszöm?. Nálam a termesztett gombák csak ?gombapótlóként? jöhetnek szóba, ?ha nincs ló, jó a szamár is? alapon.
Ismerem és szeretem a gombákat, ha úgy alakul, gyûjteni is szoktam. A vargányát tartják a gombák királynõjének, de az én kedvencem a galambgomba. Ez az a gomba, amelyik nyersen is ehetõ, vagy akár az erdõszélen egy botra felszúrva megsüthetõ. Csodálatos csemege, kevés sóval tehetjük még tökéletesebbé. Sajnos ritkán találkozni vele a piacokon. Levesnek szerintem legjobb a rókagomba. Legszéleskörûbben a vargánya hasznosítható: párolható, grillezhetõ, süthetõ natúr, kitûnõen szárítható, konzerválható.
Tovább ?

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2014/08/gomba...

sponsored links

Keres?s